Відомий скрипаль Джошуа Белл зіграє в столичній філармонії

— 28 жовтня 2015, 12:36

У супроводі київського молодіжного камерного оркестру New Era Orchestra під керуванням диригента Тетяни Калініченко соліст виконає Концерт Ре мажор ор. 35 Чайковського. Також прозвучать оркестрові твори Карла Марії фон Вебера, Антона Рейху і Норберта Бургмюллера, повідомляє Дзеркало Тижня.

Музикант народився 47 років тому в сім'ї лікарів в університетському місті Блумінгтоні на півночі США (штат Індіана). Белл почав брати уроки гри на скрипці у віці чотирьох років, коли його мати виявила, що хлопчик натягнув гумки навколо будинку і намагався витягувати з них звуки.

Батьки придбали маленьку скрипку і до п'яти років віддали його викладачеві-скрипалеві. Белл навчався у Джозефа Гінгольда, відомого скрипаля і педагога, з початку 1960-х років викладав скрипку в Університеті Індіани.

У 14 років Белл дебютував як соліст з Філадельфійським симфонічним оркестром під керуванням Ріккардо Муті. А в 17-ть виступив на сцені Карнегі Холу з Сент-Луісскім симфонічним оркестром. Надалі скрипаль поєднував кар'єру блискучого академічного музиканта з участю в різних телепередачах (у тому числі "Вулиця Сезам"), записом музики для популярних фільмів - зокрема, саме Белл виконував музику Джона Корільяно для саундтрека до фільму "Червона скрипка".

Після чого Корільяно спеціально дякував йому за натхненне виконання при отриманні премії "Оскар" за кращу оригінальну музику. Пізніше скрипка Белла звучала в саундтреку до фільму "Ангели і демони".

Вельми примітна історія, в якій проявилася його схильність до участі в не зовсім звичайних для відомого академічного музиканта акціях. 12 січня 2007 за ініціативою газети The Washington Post, Белл впродовж 43 хвилин грав у вестибюлі станції метро у Вашингтоні під виглядом звичайного вуличного музиканта.

Серед З тисяч осіб, що проходили повз, лише один впізнав його в обличчя і лише на п'ять або шість перехожих він справив особливе враження. При цьому Белл заробив всього 32 долари США.

Реклама:

Головне сьогодні