PinchukArtCentre покаже виставку номінантів на здобуття премії "PinchukArtCentre 2015"

— 29 жовтня 2015, 14:14

Паралельно арт-центр представить проект Карлоса Мотти "Патріоти. Громадяни. Коханці..." - персональну виставку колумбійського художника, одного з володарів Головної премії Future Generation Art Prize 2014.

Про це йдеться у повідомленні центру.

Кожна робота була спеціально зроблена до цієї виставки, формуючи експозицію із 16 індивідуальних просторів, що представляють самостійне художнє висловлювання. Представлені роботи розкривають теми, проблеми та нові мистецькі тенденції у творчості молодого покоління художників, які стикаються з життям у країні, що знаходиться зоні військового конфлікту та турбулентності.

До шорт-листа, сформованого незалежною відбірковою комісією з більш ніж 800 заявок, потрапили 16 номінантів: Євгенія Бєлорусець (34, Київ), Даніїл Галкін (29, Дніпропетровськ), Микола Карабінович (26, Одеса), Аліна Клейтман (24, Харків), Дар'я Кольцова (27, Київ), Kinder Album (32, Львів), Сергій Мельниченко (23, Китай, Ченду), Роман Михайлов (25, Київ), Сергій Петлюк (34, Львів), Микола Рідний (30, Харків), Іван Світличний (26, Харків), Сергій Якименко (27, Харків), Єкатерина Єрмолаєва (30, Київ), Анна Звягінцева (28, Київ), а також 2 групи: група Мельничук-Бурлака (Іван Мельничук (33, Київ) та Олександр Бурлака (33, Київ)) і Відкрита група (Юрій Білей (27, Львів), Павло Ковач (27, Львів) та Антон Варга (25, Львів).

Лауреатів Премії PinchukArtCentre оголосять члени Міжнародного журі на Церемонії нагородження у грудні 2015 року в Києві. Володар Головної Премії буде автоматично включений до шорт-листа Future Generation Art Prize 2016.

Володарі Головної та двох Спеціальних премій, окрім грошової винагороди в розмірі 100 000 гривень і 25 000 гривень відповідно, отримають можливість пройти стажування протягом місяця у майстернях всесвітньовідомих митців. Крім того, володар Головної премії автоматично потрапить у шорт-лист Future Generation Art Prize - міжнародної премії для молодих художників. Переможець у номінації "Приз громадськості", який отримає премію у розмірі 10 000 гривень, буде визначений голосуванням відвідувачів PinchukArtCentre.

Починаючи з першого конкурсу, який відбувся у 2009 році, на Премію PinchukArtCentre подали заявки близько 4000 молодих українських художників з усіх областей України.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні