Тест

Мінкульт оголосив конкурс на посаду гендиректора Центру Довженка

Відповідний наказ підписаний 23 листопада 2015 року. Наказом також призначено склад конкурсної комісії. Її головою призначений заступник міністра культури Юрій Зубко, а його заступником – інший заступник В’ячеслава Кириленка Ростислав Карандаєв.

Зазначається, що до конкурсної комісії також увійшли: Олена Воронько (начальник відділу театрального мистецтва та кіно, відповідальний секретар Комісії), Сергій Галетій (кінопродюсер, модератор секції "Кіно" РПР), Олег Вергеліс (завідувач відділом культури Всеукраїнського тижневика "Дзеркало тижня. Україна"), кінокритик Володимир Войтенко, Володимир Жук (директор Департаменту фінансово-ресурсного забезпечення), Денис Іванов (кінопродюсер), Пилип Іллєнко (голова Державного агентства України з питань кіно), Геннадій Кофман (кінопродюсер, директор Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA), Лариса Петасюк (нальник управління правового забезпечення, актор, режисер театру та кіно Ахтем Сейтаблаєв, кінорежисер Володимир Тихий, голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач, а також начальник відділу кадрової роботи та державної служби Наталія Фурлет.

Як відомо, 11 листопада закінчився термін дії контракту, укладеного між Мінкультом та Іваном Козленком, який керував Центром Довженка до цього.

Виконувачем обов’язків генерального директора на час оголошення конкурсу і тривання конкурсної процедури, як це зазвичай буває, Міністр культури В’ячеслав Кириленко його не призначив.

Хоча Іван Козленко завбачливо розмістив звіт про зроблену за рік роботу і навіть написав заяву міністру з проханням дати йому час завершити розпочаті роботи на посаді в.о. гендиректора.

Зрештою, трудовий колектив направив лист підтримки кандидатури Козленка Президенту, Прем’єр-міністру і Міністру культури.

За рік роботи на посаді генерального директора Центру Довженка Козленко почав фізичні перетворення похмурої восьмиповерхової будівлі на вул. Васильківська,1 на культурний кластер.

Від початку осені Центр Довженка був також і одним із майданчиком бієнале сучасного мистецтва "Київська школа", тут пройшов фестиваль нової музики Visioners & illuminati від музичної агенції "УХО" і кіношкола, яку організували UkrainianCinemaVillage.

Більше про скандал довкола призначення гендиректора Центру Довженка читайте в інтерв’ю "Іван Козленко і Центр Довженка: точка неповернення для влади".

Українська правда. Життя