Тест

Українська піаністка записала у Німеччині альбом української класики. Фото. Відео

До альбому, що вийшов у Німеччині, увійшли твори Левка Ревуцького, Віктора Косенка, Миколи Колесси, Ігоря та Юрія Шамо.

Як розповіла піаністка "Українській правді. Життя", ідея запису такого альбому виникла в неї після запису першого альбому, де вже були твори Віктора Косенка.

"Я просто захотіла послухати твори його сучасників і нічого не змогла знайти з записів. Стала далі шукати і зрозуміла, що записів української фортепіаноі музики на жаль дуже мало. Стала шукати ноти - також тут майже нема. Тобто складалося враження, що української музики просто не існує", - каже вона.

Тут і далі фото з особистоі сторінки Віоліни у Facebook

Віоліна ділиться, що на неї це дуже подіяло, тому що "ми маємо геніальних композиторів з чудовою музикою, але ніхто не має можливості познайомитися з цією музикою".

"Тому, коли я була в Україні, я пішла до бібліотеки і зібрала там купу нот, яку привезла до Німеччини і стала для себе вивчати", - розповідає музикант.

"Так вирішила зробити програму тільки з українською музикою і записати альбом, щоб цю музику можна було почути", - додає вона.

Віоліна каже, що вирішила поділити диск на 2 групи. Перша складається з так званої "серйозної музики": це українська музика, яка спирається на традиції західноєвропейської музики. Зокрема, це твори Ревуцького, Косенка та прелюдії Шамо.

Друга група - це твори, які тісно пов'язані з нашим фольклором. Це твори Колесси, Ігоря та Юрія Шамо.

Піаністка каже, що німцям альбом дуже сподобався.

"Я дуже рада спостерігати реакцію німців. Музика дуже подобається і всі кажуть, що відкрили для себе новий світ музики. Питають про ноти. В цьому альбомі кожен найде "своє", бо це і романтична музика, і фольклор, і джазові твори", - розповідає Віоліна.

Що стосується України, то у жовтні пройшов цей концерт у кількох містах, зокрема у Києві, у Львові, Ужгороді та в Запоріжжі.

"Зараз намагаюся організувати подальші концерти до ювілею Косенка у 2016 році", - додає виконавиця.

"Українська правда. Життя"