У США назвали претендентів на "Золотий глобус"

— 11 грудня 2015, 12:18

Премія щорічно вручається Асоціацією іноземних журналістів, акредитованих в Голівуді.

У категорії "Найкращий фільм (драма)" номіновані картини: "Керол", "Божевільний Макс: Дорога люті", "Той, що вижив", "Кімната" і "У центрі уваги".

Номінацію "Найкращий фільм (комедія або мюзикл)" представляють фільми "Джой", "Марсіанин", "Шпигун", "Дівчина без комплексів" і "Гра на зниження".

У категорії "Найкращий драматичний серіал" змагатимуться проекти "Імперія", "Гра престолів", "Нарко", "Містер Робот", "Іноземка", а в списку претендентів на нагороду за кращу телекомедію або мюзикл значаться "Без зобов'язань", "Моцарт в джунглях","Кремнієва долина", "Очевидне", "Помаранчевий - хіт сезону" і "Віце-президент".

На титул найкращої драматичної актриси претендують Кейт Бланшетт ("Керол"), Брі Ларсон ("Кімната"), Руні Мара ("Керол"), Сірша Ронан ("Бруклін") і Алісія Вікандер ("Дівчина з Данії").

Що стосується чоловічої ролі, то серед номінантів опинилися: Брайан Кренстон ("Трамбо"), Леонардо Ді Капріо ("Той, що вижив"), Майкл Фассбендер ("Стів Джобс") і Едді Редмейн ("Дівчина з Данії").

А от за "Найкращого комедійного актора" боротиметься Крістіан Бейл і Стів Керелл ("Гра на пониження"), Метт Деймон ("Марсіанин"), Аль Пачіно ("Другий шанс") і Марк Руффало ("Нескінченно білий ведмідь").

Серед актрис до номінантів потрапили: Дженніфер Лоуренс ("Джоуі"), Мелісса Маккарті ("Шпигун"), Емі Шумер ("Дівчина без комплексів"), Меггі Сміт ("Леді у фургоні") та Лілі Томлін ("Бабуся").

Церемонія вручення Золотих Глобусів відбудеться 10 січня. Її в прямому ефірі транслюватиме телеканал NBC.

"Золотий глобус" — американська кінопремія, присуджується Голлівудською асоціацією іноземної преси з 1944 року за кіно- і телефільми. Присудження "Золотого глобусу" розпочинає сезон різних нагород кіно і телеіндустрії, який звичайно завершується церемонією нагороди "Оскара". За традицією нагородження відбувається після голосування за участю 86 провідних журналістів, які спеціалізуються та тематиці Голлівуду. Зараз "Золотий глобус" — одна з найпочесніших нагород американської кіноіндустрії.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні