Український фільм "Плем'я" очолив рейтинг найкращих фільмів року

— 14 грудня 2015, 11:20

Як ідеться на сайті видання, деякі із найяскравіших стрічок рейтингу "надійшли з несподіваних місць".

The Hollywood Reporter також зазначає, що фільм є "приголомшливим дослідженням деградації суспільства".

Укладач рейтингу - кінокритик Тодд Маккарті - радить читачам "запам'ятати прізвище режисера, навіть якщо вони не можуть його вимовити.


Друге місце у рейтингу посів фільм "Бруклін" Джона Краулі, на третьому - "Син саула" угорського режисера Ласло Немеша. Фільм з Леонардо ДіКапріо у головній ролі - "Легенда Г'ю Гласса" (The Revenant) - посів 4 місце.

Нещодавно авторитетне американське видання про кіно "Dazeddigital" опублікувало рейтинг ТОП-20 найкращих артхаузних прем'єр 2015-го року. Стрічка "Плем'я" увійшла до списку.

Як відомо, режисер стрічки "Плем'я" Мирослав Слабошпицький отримав Державну премію імені Олександра Довженка на кінофестивалі "Молодість" за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва.

Нагадаємо, раніше Слабошпицький за фільм "Плем'я" отримав 3 нагороди Тижня критики Каннського МКФ, у тому числі Гран прі.

Фільм завоював й інші винагороди, зокрема став лауреатом премії Sutherland Award Лондонського кінофестивалю, отримав нагороду на знаменитому AFI FEST, а також потрапив до списку найкращих 20-ти фільмів року, складеного виданням Sight & Sound.

На 19-му Міланському міжнародному кінофестивалі стрічку визнано найкращою художньою роботою 2014 року. Також фільм був одним із претендентів на подання від України на "Оскар", а видання "Rolling Stone" назвало його "найпотужнішою стрічкою року".

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні