ЄС шукає культурних лідерів з України

— 22 грудня 2015, 13:25

Переможці конкурсу зможуть познайомитися з провідними фахівцями культурної та креативної індустрій Європейського Союзу і сформувати навчальну програму відповідно до власних професійних потреб.

Лекторами програми стануть національні та міжнародні експерти. Серед тем майбутніх семінарів — адвокатування, пошук фінансів, маркетинг у сфері мистецтва, робота з аудиторією та інші.

Аби стати одним із учасників програми від України, культурним менеджерам слід опублікувати оригінальну статтю або дослідження на сайті програми, відвідати щонайменше два семінари та підтримати інформаційну кампанію "Культура має значення".

Програма культурного лідерства триватиме 18 місяців і є безкоштовною для її учасників.

Як зазначено на сайті "Культури і креативності", програма розрахована на менеджерів, які працюють в архівах, музеях, галереях і бібліотеках, а також у сферах реклами, архітектури, образотворчого мистецтва, аудіовізуальної галузі, ремесел, дизайну, моди, кіно, індустрії ігор, в організації фестивалів, у програмах збереження культурної спадщини, у сферах інформаційних технологій, музики, театрального мистецтва, фотографії, видавничої діяльності, радіо і телебачення в державному, приватному і громадському секторах.

Про можливість відвідання семінару культурного лідерства в січні/лютому потрібно повідомити до 15 січня за адресою [email protected].

Програма Східного партнерства ЄС "Культура і креативність" покликана забезпечити підтримку культурних і креативних секторів в Україні, Азербайджані, Білорусі, Вірменії, Грузії та Молдові та Україні, а також збільшити їхній внесок у сталий гуманітарний та соціально-економічний розвиток цих країн.

Програма розрахована на три роки – з 2015-го до 2018 року. Бюджет становить 4,2 мільйони євро.

Реклама:

Головне сьогодні