"За лаштунками": Google та світові концертні майданчики відкривають віртуальну галерею. Фото

— 3 грудня 2015, 13:24

Новий проект має назву Рerformingarts.

Як йдеться у офіційному блозі Google, тепер завдяки йому, онлайн можна буде побачити танцювальні, оперні та інші театральні постановки, а також піднятися на сцену і зазирнути за лаштунки найцікавіших культурних місць різних країн.

"Панорамний огляд забезпечить повний ефект присутності", - повідомляється у блозі.

Нова виставка дозволить розглянути всі деталі краще, ніж з першого ряду. Всі вистави записують камери з оглядом в 360 градусів - а значить, глядач сам обирає на що (і звідки!) дивитися.

Крім того, можна буде побувати на місці прими театру та відчути як вона бачить зал, роздивитися оркестрову яму зверху, погуляти Паризькою національною оперою і опинитеся на одній з найбільших європейських сцен в оточенні танцюристів Бенжаміна Мільп'є.

"Влаштуйтеся зручніше між духовими і струнними інструментами в Карнегі-холі, щоб розглянути поблизу маестро Незе-Сегена. Хвилюєтеся через дрес-коду в Берлінській філармонії? Ви можете подивитися на репетицію Симфонії №9 Бетховена під управлінням сера Саймона Реттла. Ви побачите, що оркестранти теж сидять без смокінгів", - йдеться у блозі Google.

Крім вистав, за допомогою сервісу, можна буде побачити закулісся світових майданчиків.

Академія культури Google існує з 2011 року.

"Ми хочемо, щоб скарби світової культури були доступні інтернет-користувачам у всіх куточках планети. Щоб домогтися поставленої мети, ми співпрацюємо з провідними світовими музеями: серед наших партнерів більше дев'ятисот організацій, які пропонують історичні архіви, стріт-арт і двісті див світу. Тепер цей список поповнився провідними театральними та концертними майданчиками з "живими" виступами", - кажуть у Google.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні