У США вручили відзнаки Американської гільдії кіноакторів

— 31 січня 2016, 10:40

Цьогорічними лауреатами відзнаки стали Леонардо ДіКапріо, Узо Адуба та Віола Девіс. Другий рік поспіль не лишилися без статуеток серіали "Абатство Даунтон" та "Помаранчевий – хіт сезону".

Повний список переможців є на сайті SAG Awards.

Леонардо ДіКапріо став переможцем у номінації "Найкраще виконання головнох чоловічої ролі", ідеться про картину "Легенда Г'ю Гласса", котра цього року нарешті може принести кінозірці й "Оскар".

За "Найкраще виконання жіночої ролі" нагородили Брі Ларсон, які зіграла в драмі "Кімната".

За виконання ролей другого плану, відповідно, в чоловічій та жіночій номінаціях, відзнаки здобули Ідріс Ельба ("Безрідні звірі") та Алісія Вікандер ("Дівчина з Данії"). Також Ельбу нагородили й за роль у детективному серіалі "Лютер".

Найкращою актрисою телефільму або міні-серіалу визнали Куін Латіфу, котра зіграла в байопіку "Бессі".

"Найкращим акторським складом у драматичному серіалі" знову стали актори "Абатства Даунтон". "Найкращим акторським складом у комедійному серіалі" так само другий рік поспіль визнали акторів "Помаранчевий – хіт сезону".

Кевіна Спейсі з "Карткового будиночка" нагородили за найкраще виконання чоловічої ролі в драматичному серіалі, а серед жінок така відзнака дісталася Віолі Девіс із "Як уникнути покарання за вбивство".

Найкращими акторами комедійних серіалів цього року визнали Джеффрі Тембора ("Очевидне") та Узо Адубу ("Помаранчевий – хіт сезону").

За найкраще виконання трюків відзначили фільм "Божевільний Макс: Дорога люті" та серіал "Гра престолів".

Спеціальну винагороду за видатні досягнення отримала американська комедійна акторка та співачка Керол Бернетт.

Нагадаємо, вже оприлюднено шорт-ліст фільмів, які змагатимуться за цьогорічний "Оскар".

Реклама:

Головне сьогодні