Діля не здається. Українці збирають кошти на онкооперацію музиканту

— 10 лютого 2016, 17:54

Вперше Едуард Приступа, колишній учасник гурту "Танок на майдані Конго", звернувся до лікаря із скаргами на здоров’я рік тому, але тоді медики жодних серйозних проблем не виявили і порадили музикантові просто і далі перебувати під медичним наглядом.

Ділі поставили діагноз — рак другої стадії

А вже в лютому цього року лікарі поставили Едуарду діагноз — рак другої стадії — і порадили робити термінову операцію.

Якби київські медики відреагували рік тому, страшній хворобі, яка нині швидко прогресує, можна було б запобігти.

Але Діля не занепав духом і навіть зізнався в інтерв’ю Богдану Кутєпову для hromadske.tv, що сприймає цей період як час для "переосмислення життя, життєвих цінностей, позицій і взаємин між людьми".

Музикант і далі співає і навіть погоджується зіграти у футбол.

Попри страшну хворобу, Діля не втрачає оптимізму

Рак змусив Ділю серйозно переглянути свій стиль життя і харчування. Музикант почав більше займатися спортом, перейшов на вегетаріанську дієту і відмовився від спиртного.

"Треба не панікувати, молитися, ходити в церкву, спілкуватися з людьми, побільше позитивних емоцій і не соромитися звертатися за допомогою", — радить Приступа тим, хто зіткнувся з подібним діагнозом.

Дізнавшись про свою хворобу, після довгих вагань Діля звернувся до своїх друзів із проханням допомогти.

"Друзі! Прошу вашої допомоги для збору коштів! Мені потрібна термінова операція", — написав Діля на своїй сторінці "ВКонтакті".

Музикант розповідає, що спочатку багато хто в мережі сприйняв його заклик як спробу піару, поза тим на його прохання відразу відреагували фани, колеги-артисти, однокласники і звичайні українці.

Сьогодні Діля повідомив у фейсбуці, що сума, необхідна для першого етапу лікування в ізраїльській клініці, куди музикант виїде за кілька днів, уже зібрана.

За п'ять днів артисти, друзі Ділі, фани і звичайні українці зібрали кошти, необхідні для першого етапу його лікування в Ізраїлі

"Я дуже зворушений тією небайдужістю, підтримкою, дзвінками, смс, імейлами, які я отримав у ці декілька днів. Від родичів, друзів, знайомих, незнайомих, волонтерів, лікарів… Цей список безкінечний", — написав музикант.

11 лютого у київському арт-пабі "Бочка" відбудеться благодійний концерт на підтримку Ділі, в якому візьмуть участь Анжеліка Рудницька, Віктор Павлік, Kozak System, Гапочка, "СонЦе" та інші виконавці.

Едуард Приступа (Діля) з 1993-го до 2004 року був учасником гурту "Танок на майдані Конго". Потому створив свій сольний проект "НеДІЛЯ".

Реклама:

Головне сьогодні