Нова (не) знахідка. У могилі Шекспіра дійсно немає його черепа

— 24 березня 2016, 11:43

The Independent нагадує, що історія про викрадення його черепа з могили вперше була озвучена за 250 років після його поховання.

Шекспір ​​помер у 1616 році, і вважається, що його могила знаходиться у церкві Святої Трійці у Стратфорді-на-Ейвоні. Там не вказано ім'я драматурга, але члени його родини, в тому числі дружина Енн Хетеуей, поховані у могилах поруч.

Археолог з Університету Стаффордширу Кевін Колс уточнює, що таким чином вдалося підтвердити правдоподібність історії, опублікованої у журналі Argosy в 1879 року. Відповідно до неї група мисливців за трофеями, на чолі з доктором Франком, розсунули камінні плити, розрили могилу і вкрали череп Шекспіра.

Вчені просканували могилу Шекспіра і підтверджують, що там нема черепа

І от на 400-му році від дня смерті Шекспіра міф підтвердили – у могилі не все на місці.

"Сканування показало, що щось не так там де має бути голова. Це дозволяє нам припустити, що цей район був порушений", – уточнює вчений.

Технологія не може ідентифікувати кістки, зазначає Колс, але георадар показав, що половина могили є цілісною, а половина розрита. Результати роботи вчених будуть представлені у документальному фільмі "Таємна історія: Могила Шекспіра".

ВІДЕО ДНЯ

При цьому спеціалісти вважають, що череп Шекспіра десь таки є.

"Ми впевнені, його останки там. Щодо місця перебування черепа ніяких документальних слідів нема, але ми будемо продовжувати пошуки", – пообіцяв археолог.

Вчені також встановили, що череп, який зберігався у церкві за 20 миль від Стратфорда-на-Ейвоні і згідно з місцевою легендою є шекспірівським, насправді належав 77-річній жінці.

Реклама:

Головне сьогодні