У Криму заборонили фестиваль "Каzантип", бо він "загрожує національній безпеці Росії"

— 7 березня 2016, 16:13

Регіональне відділення Федеральної служби Росії по контролю за обігом наркотиків у Криму поширило повідомлення з назвою "Нарко-фестивалю "Казантип" в Криму шлях закрито".

"Фестивалям про-наркотичних молодіжних субкультур, як би вони не називалися - "Казантип", "Біфуз", або "Музей під відкритим небом" - не місце в Криму. Таке загальне консолідовану думку учасників наради, яка відбулася в четвер увечері (3 березня) в прокуратурі Республіки Крим", - йшлося у повідомленні.

Казантип. Фото bestin.ua

Тамтешні правоохоронці кажуть, що "одіозний фестиваль "Казантип", який минулого літа ті ж організатори намагалися провести в Сакському районі Криму під зміненою назвою "Біфуз" ( "Befooz"), став справжнім головним болем для правоохоронців".

"В ході одного лише рейду, проведеного в перший же вечір на відкритті фестивалю, співробітники ФСКН Росії затримали 11 осіб у стані наркотичного сп'яніння", - зазначалось в повідомленні окупаційної влади Криму.

Так званий прокурор Криму Наталія Поклонська обурилась і зауважила, що організатори фестивалю мають зрозуміти, "що вільно проводити такі заходи їм ніхто не дозволить".

"Це питання національної безпеки; здоров'я молодого покоління, яке повинно бути вільним від згубних пристрастей", - додала одіозний прокурор.

"В даний час в судах розглядається кілька позовів щодо організаторів фестивалю, за різними підставами. Контролюючими органами винесені приписи, які по суті вводять заборону на проведення будь-яких акцій у подібній формі", - йдеться у повідомленні.

В ходе вчерашнего совещания по вопросам противодействия наркопреступности в Республике Крым вместе с представителями ФСК...

Опубліковано Натал'єю Поклонською 4 березень 2016 р.

6 березня на заяву про заборону "Казантипу" і "Біфуза" відреагував організатор фестивалів Микита Маршунок. Він зауважив, що початок весни у нього завжди асоціюється з забороною фестивалю, але цього разу "комусь вистачило безглуздості заборонити його НАЗАВЖДИ"

"НАЗАВЖДИ - це урочисто і глобально, давайте з цим погодимося. Навіть якщо це глобальна дурість. Слабка влада завжди поспішала на всякий випадок заборонити все нове, зухвале і незрозуміле", - прокоментував він.

У відповідь на заяву Поклонської, що фестиваль є загрозою національній безпеці, Маршунок зауважив: "Сперечатися з генерал-лейтенантом ми звичайно не будемо. Вона і зоопарки в Криму також забороняла. Можливо, теж з міркувань національної безпеки. Створюється враження, що ми небезпечніші й забороненіші, ніж ІГІЛ".

Маршунок також вибачився перед шанувальниками фестивалю за те, що їх звинуватили в пристрасті до наркотиків.

НАВСЕГДАДля меня приход весны всегда ассоциируется с традиционным запретом Каzантипа. НО в этот раз кому-то хватило нел...

Опубліковано Nikita Marshunok 5 березень 2016 р.

"Зроблю це за владу, бо ми знаємо, що влада вибачатися не вміє. Тисячі людей знайшли тут один одного, створили щасливі родини, багато народили чудових дітей. Цю духовність і скріпи не зітреш гумкою і не заборониш", - додав він.

Як відомо, "КаZантип" - один з найбільш масштабних фестивалів електронної музики на території колишнього СРСР, проходить він у Криму з середини 90-х років.

Реклама:

Головне сьогодні