Рішення є, документа немає: у Львові "за" заборону гастролерів до Росії

— 22 квітня 2016, 12:21

За відповідне рішення і назву ухвали 21 квітня проголосували 55 депутатів, повідомляє видання Zaxid.net.

За даними видання, депутати підтримали проект ухвали з таким формулюванням: "Про заборону проведення концертів та інших розважальних заходів на території м. Львова представниками українського та іноземного шоу-бізнесу, котрі під час де-факто російсько-української війни підтримують агресію Російської Федерації, пропагують сепаратизм в Україні".

За словами мера міста Андрія Садового, депутати проголосували лише за назву ухвали, її текст пізніше має розробити редакційна комісія. Ухвала вступить в силу, коли її підпише міський голова Львова.

Тим часом на сайті Львівської міської ради вказано, що 21 квітня було прийнято рішення "Про заборону проведення концертів та інших розважальних заходів на території м. Львова представникам українського й іноземного шоу-бізнесу, котрі під час де-факто російсько-української війни здійснюють свою бізнесову діяльність, проводять концерти, виступають у телевізійних передачах, беруть участь в інших розважальних заходах на території Російської Федерації, у анексованій Автономній Республіці Крим, а також у тимчасово окупованих окремих районах Донецької і Луганської областей".

Фото AnibalTrejo

Водночас на сайті Львівської міської ради станом на ранок 22 квітня тексту документа немає, тож важко зрозуміти, яким буде механізм заборони концертів.

До того, як голосування відбулося, питання заборони гастролей спричинило бурхливе обговорення у міськраді. Як повідомляє Zaxid.net, на голосування виносилося кілька документів.

Управління культури підготувало перший проект ухвали, який депутати не прийняли. Водночас вони запропонували свій проект.

У першому варіанті документа, авторства управління культури спільно із депутатом Ігорем Телішевським, йшлося про заборону виступати у Львові всім артистам, котрі ведуть будь-яку бізнесову діяльність на окупованій Росією території та в Росії.

SunSay мав проблеми з виступом у Львові. Фото www.rbc.ua

За словами начальника управління культури Михайла Мороза, таке формулювання — не коректне. "До прикладу, гурт "Океан Ельзи" може продавати свої компакт-диски в Росії або приїхати з невеличким концертом у російське місто, де пропагуватиме цілісність України. Це автоматично означатиме, що йому заборонять гастролювати у Львові", — пояснив він.

У наступному варіанті ухвали, який підготували депутати ЛМР, було запропоновано заборонити гастролі артистам, котрі пропагують сепаратизм в Україні, ображають честь і гідність українців та/або здійснюють свою діяльність на території Росії та анексованих територіях.

Цей варіант також викликав нарікання.

Міський голова Львова Андрій Садовий запропонував депутатам проголосувати ухвалу із назвою "Про заборону проведення концертів та інших розважальних заходів на території міста Львова окремим представникам українського та іноземного шоу-бізнесу, які здійснюють свої гастрольні діяльності на території анексованого Криму та окупованих територіях Луганської та Донецької областей".

Але такий варіант також не влаштував більшість депутатів.

У квітні у Львові не відбувся концерт музиканта Андрія Запорожця, відомого як SunSay. Місцеві активісти виступали проти його приїзду через концерти у Росії.

Реклама:

Головне сьогодні