Культурний фонд стане декомунізацією у галузі культури – Нищук

— 31 серпня 2016, 11:05

Концепцію проекту закону "Про Культурний фонд України" презентував міністр культури Євген Нищук і заступник глави адміністрації президента Дмитро Шимків, йдеться на сайті Мінкульту.

"Фокус діяльності запропонованого фонду має бути на культурі та мистецтві. Саме це відрізняє його від інших вже зареєстрованих законопроектів. Він має бути самостійним у прийнятті рішень у своїй сфері.

А також необхідно чітко визначити важелі впливу на його політику з боку органів державної влади. Ми маємо на меті кардинально змінити методи взаємодії з мистецьким середовищем. По суті – це втілення декомунізації у галузі культури",– зауважив Євген Нищук.

Концепцію культурного фонду та відповідний законопроект розробили експерти у сфері культури і мистецтва, представників Мінкульту, Кабміну та АПУ.

[L]Фонд підтримуватиме українське мистецтво та забезпечуватиме доступ до культурних надбань.

Розробники проекту також хочуть сформувати високий рівень довіри до фонду з боку потенційних донорів і меценатів. Керуватиме ним наглядова рада та виконавчий директор. Діяльність фонду фінансуватиме держбюджет.

Наглядова рада функціонуватиме на громадських засадах і складатиметься із 9 осіб, запропонованих Мінкультом, президентом, громадськими організаціями та закладами культури.

Вона визначатиме способи використання коштів. Проекти відбиратимуть експертні ради. Також законом передбачений механізм контролю за використанням коштів.

Реклама:

Головне сьогодні