Роман Лойка "Аеропорт" висунули на Шевченківську премію

— 25 жовтня 2016, 16:40

Колегія Деркомтелерадіо під час засідання 25 жовтня проголосувала за Лойка одностайно, йдеться на Укрінформ.

"Це – могутня книга. Треба зробити все, що в наших силах, щоб Сергій Лойко отримав цю премію", – сказав Володимир Яворівський.

Президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін разом із Павлом Мовчаном та Миколою Жулинським запропонували висувати на премію від Держкомтелерадіо єдиного претендента – "Аеропорт" Лойка.

[L]"Цього року з-поміж усіх запропонованих робіт лише книжка "Аеропорт" гідна того, щоб Держкомтелерадіо висунув її на Шевченківську премію. Тим більше, що в другому виданні автором були враховані деякі побажання", – сказав перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

Як зазначив керівник управління видавничої справи і преси Олексій Кононенко, на здобуття Шевченківської премії 2017 року від Держкомтелерадіо пропонували висунути кілька робіт.

У номінації "Кінематографія" – цикл документальних фільмів "Китайська цивілізація" телепроекту "Цивілізація Incognita" телеканалу "Тоніс" (Валерія Бебика); у номінації "Публіцистика і журналістика" – номери науково-популярного ілюстрованого журналу "Пам'ятки України: історія та культура" за 2016 рік (№№3,4 і спецвипуск №1 "Українська масниця"); у номінації "Література" – роман Сергія Лойка "Аеропорт", що вийшов друком у 2015 році.

Реклама:

Головне сьогодні