Від Лоуча до Боуї: Нове британське кіно покажуть у 6 містах України

— 10 листопада 2016, 11:30

Фільм-переможець Канн, стрічка про Девіда Боуї та "короткі метри", номіновані на премію Британської кіноакадемії BAFTA – ці та ще чотири повнометражні фільми глядачі побачать на 16-му фестивалі "Нове британське кіно", який стартує 10 листопада у Києві. До кінця року фестиваль відвідає ще 5 міст України.

Кіноогляд від Британської Ради в Україні та компанії "Артхаус Трафік" відкривається фільмом-володарем "Золотої пальмової гілки" Каннського кінофестивалю, соціальною драмою Кена Лоуча "Я, Деніел Блейк".

Стрічка розповідає про складнощі життя колишнього столяра, який бореться із бюрократією у сфері соціального забезпечення. Також на гостей фестивалю чекає присвята дворазовому лауреату Канн – показ документальної стрічки "Versus: життя і фільми Кена Лоуча".

Іще одна прем'єра з програми Каннського кінофестивалю – володар Призу журі, роуд-муві "Американська крихітка" Андреа Арнольд.

Також у програмі – "Війна проти всіх", чорна комедія від автора "Ірландця" та "Голгофи" Джона Майкла Макдона.

Побачать гості фестивалю і фльм"Чарівні чудові"Саймона Ебауда, присвяту легендарному музиканту й актору Девіду Боуї – стрічку "Людина, яка впала на Землю" Ніколаса Роуга та добірку найкращих короткометражок останнього року за версією Британської академії кіно й телемистецтва (BAFTA) "Британія. Коротко"

Цього року "Нове британське кіно" стартує у столичному кінотеатрі "Київ" уже сьогодні, 10 листопада, за підтримки офіційного партнера, житлового комплексу "Нова Англія", та партнера фестивалю "Київстар".

Фестиваль відбувається також у Дніпрі, Львові, Маріуполі, Одесі та Харкові. Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Реклама:

Головне сьогодні