National Geographic показав найкращі фото дикої природи 2016 року

— 12 грудня 2016, 17:45

Головний приз National Geographic отримав французький фотограф Грег Льокер, якому на знімкові вдалося схопити рух сардин. Світлина Льокера отримала також перше місце в категоріях "Місце" і "Дія".

Знімок підтверджує, як під час міграції вздовж Дикого берега в ПАР сардини стають жертвами дельфінів і олуші. Хижі птахи стежать зверху за полюванням дельфінів, а потім з 30-40-метрової висоти пірнають під воду і хапають сардин.

Фото: Greg Lecoeur / 2016 National Geographic Nature Photographer of the Year

Спеціальну відзнаку журі в категорії "Дія" отримав фотограф Скотт Портеллі, який зазнімкував черепах, що їдять величезну медузу, в Байрон-Бей (Австралія).

Фото: Scott Portelli / 2016 National Geographic Nature Photographer of the Year

У номінації "Портрети тварин" переміг знімок, який був зроблений в Сінгапурі на початку вересня фотографом Лоренса Чаі Бун О.

Фото: Lawrence Chia Boon Oo / 2016 National Geographic Nature Photographer of the Year

Перше місце в категорії "Пейзаж" посів фотограф Джейкоб Каптайн, який перш ніж досягти ідеального кадру, більше години простояв у холодній воді.

Фото: Jacob Kaptein / 2016 National Geographic Nature Photographer of the Year

Друге місце в категорії "Пейзаж" отримав Алессандро Грузза. На фотографії зображений гірський масив Доломітові Альпи (Італія).

Фото: Alessandro Gruzza / 2016 National Geographic Nature Photographer of the Year

Спеціальну відзнаку журі в категорії "Пейзаж" отримав фотограф,який поставив камеру у дороги в гірській ланцюга Західні Гати (південна Індія) і налаштував її так, щоб вона зробила 999 15-секундних фотографій. Він ліг спати, а вранці вирішив переглянути кадри - на одному з них він помітив щось зелене. Виявилося, що це рідкісний зелений метеор.

Фото: Prasenjeet Yadav / 2016 National Geographic Nature Photographer of the Year

Знімок, який відображає, як самку плямистого окуня-павича оточили мальки в прісноводому озері (Майамі, штат Флорида), посів друге місце в категорії "Портрети тварин".

Фото: Michael O'Neill / 2016 National Geographic Nature Photographer of the Year

Другу позицію в номінації "Проблеми навколишнього середовища" отримало фото Кріса Маккена. Він зняв соляний ставок поруч зі штаб-квартирою Facebook в області затоки Сан-Франциско

Фото: Chris McCann / 2016 National Geographic Nature Photographer of the Year

Перше місце в категорії "Портрети тварин" забрав знімок, зроблений в дощовому лісі в штаті Махараштра в Індії.

Фото: Varun Aditya / 2016 National Geographic Nature Photographer of the Year

Третє місце в категорії "Портрети тварин" посіло макро-фото, зроблене на острові Скомер в Уельсі. Птахи там не бояться людей і підпускають їх до себе.

Фото: Mario Suarez Porras / 2016 National Geographic Nature Photographer of the Year

Спеціальну відзнаку журі в категорії "Екологічні проблеми" здобув знімок, зроблений на пляжі Сон-Серра на острові Майорка, на якому жінка спостерігає за пожежею.

Фото: Sergej Chursyn / 2016 National Geographic Nature Photographer of the Year

Перше місце в категорії "Екологічні проблеми" посіло фото Вадима Балакіна, на якому видно померлого білого ведмедя. Судячи зі стану зубів, він помер від голоду.

Фото: Vadim Balakin / 2016 National Geographic Nature Photographer of the Year

Заохочувальний приз у категорії "Екологічні проблеми" здобув знімок самотнього ведмедя, який сидить на березі Бартер-Айленда (штат Аляска).

Фото: Patty Waymire / 2016 National Geographic Nature Ph

Третє місце в категорії "Екологічні проблеми" зайняла Елеанор Райдер. На її фотографії – збільшені частинками пластику, які містяться в підводці для очей.

Фото: Eleanor Ryder / 2016 National Geographic Nature Photographer of the Year

Третє місце в категорії "Пейзаж" посіло фото, зроблене в червні 2016 року в декількох кілометрах від південного узбережжя міста Панама.

Фото: Santiago Borja / 2016 National Geographic Nature Photographer of the Year

Окремою відзнакою журі в категорії "Проблеми навколишнього середовища" виділили фото бази ВПС США на сході Гренландії, яка спорожніла в 1947 році. На цій території залишилися військовий транспорт, коробки з динамітом і 10 тисяч бочок з авіаційним паливом.

Фото: Ken Bower / 2016 National Geographic Nature Photographer of the Year

У 1921 році в Угорщині залишалася всього 31 пара великих білих чапель. Але зусилля з порятунку виду не були марними: зараз в країні живуть більше трьох тисяч пар птахів, і популяція продовжує зростати. Фото Золта Кудіча із ними посіло третє місце в категорії "Дія".

Фото: Zsolt Kudich / 2016 National Geographic Nature Photographer of the Year

Третє місце в категорії "Портрети тварин" по праву здобули двоє богомолів, які сидять на одній гілці. Знімок зроблений фотографом Хосе Пескеро Гомесом у селі Лас-Росас, провінція Мадрид, Іспанія.

Фото: Jose Pesquero Gomez / 2016 National Geographic Nature Photographer of the Year

Після того, як торнадо пройшов повз муніципалітеті Рей, Колорадо, фотограф спустився до будинків і переконався, що всі мешканці в порядку. Його світлина здобула другу нагороду у номінації "Дія".

Фото: Tori Shea-Ostberg / 2016 National Geographic Nature Photographer of the Year
Реклама:

Головне сьогодні