Лікар-пенсіонер із Франції випадково знайшов малюнок Да Вінчі вартістю €15 млн

— 13 грудня 2016, 17:00

На малюнку зображений Святий Себастіан, прив'язаний до дерева. Це перша робота за останні 15 років, належність якої доведена Леонардо да Вінчі, пише The Telegraph.

Робота Да Вінчі зберігалася разом із 14 малюнками невідомих авторів, які пенсіонер приніс у дім аукціонів Tajan ще у березні 2016 року.

Усі принесені до Tajan роботи належали до родинної колекції батька чоловіка, який вирішив дізнатися про їхню вартість. Він одраз зустрівся із працівником дому Таде Прате.

На малюнку зображений Святий Себастіан, прив'язаний до дерева. Фото brecorder.com

Прате, який спеціалізується на роботах давніх майстрів, розповів, що поспішав того дня, але одразу помітив малюнок XVI століття. Він показав знахідку експерту, який визначив, що її намалювали лівою рукою.

[L]Двоє фахівців помітили схематичні малюнки і написи на звороті, а також пригадали що Да Вінчі був шульгою.

Щоб упевнитися у правильності свого висновку, вони звернулися до Кармен Бамбах із ньюйоркського Музею мистецтва Метрополітен.

Двоє фахівців помітили схематичні малюнки і написи на звороті. Фото brecorder.com

Бамбах спеціалізується на творчості Да Вінчі, у виставці, яку вона представляла, були представлені інші малюнки ренесансного генія того самого періоду. Про них згадується в "Атлантичному кодексі" креслень Да Вінчі.

Експертка була приголомшена побаченим. Вона сказала, що авторствобезперечне, знайдений малюнок є найцікавішим з його нарисів.

Знайдене зображення Святого Себастіана зараховують до 1482-1485 років.

Бамбах сказала, що авторство – безперечне. Фото brecorder.com
Реклама:

Головне сьогодні