Іранський режисер не поїде на "Оскар" через указ Трампа

— 30 січня 2017, 14:29

Іранський режисер Асгар Фархаді, чий фільм "Комівояжер" номінували на "Оскар" у категорії "Найкращий фільм іноземною мовою", розповів, що не поїде на церемонію нагородження через указ Трампа про заборону імміграції.

Іранський режисер Асгар Фархаді не поїде на церемонію нагородження через указ Трампа про заборону імміграції. Фото pmcvariety.wordpress.com

Фархаді заявив, що збирався відвідати церемонію вручення кінопремії "Оскар", яка відбудеться 26 лютого, йдеться на The New York Times.

[L]Його рішення змінив указ Трампа щодо заборони імміграції з 7 переважно мусульманських країн, серед них й Ірану.

Навіть якщо для Фархаді, як для режисера, зроблять виняток, він не прийме такої послуги.

У відкритому зверненні, опублікованому The New York Times, режисер сказав, його вчинок – протест проти фанатизму й екстремізму, які чимраз частіше проявляють себе у США.

"Щоб зрозуміти світ, люди обирають терміни "ми" й "вони". Саме ці слова служать для створення страхітливої картинки "їх", яка викликає страх у людях в різних країнах, – розповів Фархаді.

Кадр із фільму "Комівояжер" ("The Salesman")

Ця ситуація характеризує не лише США, такий самий поділ характерний і для моєї країни. Разом із тим, я продовжую вірити, що схожості між людьми на Землі у різних країнах , серед їхніх культур та віросповідань, набагато переважать розбіжності".

Це не перша номінація на "Оскар" для Фархаді. У 2011 році його стрічка "Надер і Симін: Розлучення" отримала одну із найпрестижніших кінопермій у номінації "Найкращий фільм іноземною мовою".

Раніше повідомлялося, що Американська кіноакадемія оприлюднила номінантів на "Оскар".

Це не перша номінація на "Оскар" для Фархаді. Фото slate.com
Реклама:

Головне сьогодні