Рекорди Адель і пам'ятна відзнака Боуї – як вручали "Греммі-2017"

— 13 лютого 2017, 10:00

12-го лютого в Лос-Анджелесі відбулася 59-та церемонія вручення музичної премії "Греммі".

Три з головних відзнак, так званої "великої четвірки" статуеток цього року дісталися британській співачці Адель.

Три з головних відзнак, так званої "великої четвірки" статуеток цього року дісталися британській співачці Адель. Фото vox.com

Виконавиця забрала додому нагороду "Запис року" ( "Hello"). "Альбомом року" визнали її платівку "25", а "Піснею року" стала знову ж "Hello", йдеться на ТаблоID

У пам'ять про Джорджа Майкла, якого не стало наприкінці 2016-го року, Адель виконала його пісню "Fastlove". Вочевидь, через хвилювання зірці вдалося це не з першого разу. Вона зупинила оркестр, вилаялася та, перепросивши, почала з початку.

[L]"Я прошу вибачення за лайку і за те, що мушу почати з початку... але, будь ласка, почнімо з початку... я не можу налажати заради нього", – попросила Адель.

"Найкращим новим артистом" проголосили хіп-хоп виконавця Chance the Rapper. Йому ж дісталися статуетки за "Найкращий реп-альбом" та "Найкраще реп-виконання".

Адель із "Hello" також виборола перемогу в категорії сольних поп-виконань, і "Найкращий вокальний поп-альбом" – теж її.

А "Найкращим виступом поп-дуету або гурту" визнали "Stressed Out" гурту "Twenty One Pilots".

"Найкращим виступом поп-дуету або гурту" визнали "Stressed Out" гурту "Twenty One Pilots". Фото trbimg.com

Бейонсе перемогла в номінаціїях "Найкращий альбом у форматі Urban/Contemporary" ("Lemonade") та "Найкраще музичне відео" ("Formation").

Приз за "Найкраще рок-виконання" посмертно здобув Девід Боуї, "Найкращою роковою піснею" назвали його "Blackstar", а однойменний альбом – останній, що його встиг випустити артист у своєму житті - "Найкращим альтернативним альбомом".

За "Найкращий виступ R&B" приз дістався сестрі Бейонсе, Соланж, а за "Найкраще реп/співане спільне виконання" ("Hotline Bling") нагородили Дрейка. Ця ж композиція стала "Найкращою реп-піснею".

Бейонсе перемогла в номінаціїях "Найкращий альбом у форматі Urban/Contemporary" ("Lemonade") та "Найкраще музичне відео" ("Formation"). Фото trbimg.com

"Найкращим танцювальним записом" стала композиція "Don't Let Me Down" діджей-дуету The Chainsmokers.

"Can't Stop The Feeling" Джастіна Тімберлейка стала "Найкращою піснею, написаною для візуальних медіа".

"Can't Stop The Feeling" Джастіна Тімберлейка стала "Найкращою піснею, написаною для візуальних медіа". Фото cbssanfran.wordpress.com

Вагітна Бейонсе, котра під час церемонії змінила кілька вбрань, що підкреслювали її животик, виступила з сильною промовою про расову рівність, якій вона присвятила альбом "Lemonade".

"Ми всі переживаємо біль та втрату, і часто нас перестають чути. Моїм наміром було створити в цьому фільмі та альбомі добірку композицій, яка надасть голосу нашому болю, нашим труднощам, нашій темряві та нашій історії, щоби боротися з проблемами, котрі завдають нам прикростей", – сказала співачка.

Реклама:

Головне сьогодні