Україно-німецький фільм "Школа №3" переміг в одному із конкурсів Берлінале

— 17 лютого 2017, 23:00

У секції фільмів для молодої аудиторії "Generation 14plus" цьогорічного Берлінського міжнародного кінофестивалю перемогла україно-німецька картина режисерів Георга Жено та Єлизавети Сміт "Школа №3".

"Фільм "Школа №3" отримав гран-прі у номінації "Повний метр" конкурсної програми "Generation 14plus". До речі, найближчим часом плануємо підписати контракт з Tabor Production про створення за державної підтримки наступного фільму Єлізавети Сміт "Цимбаліст Петро", - написав на сторінці у Facebook голова Держкіно України Пилип Іллєнко.

Робота українсько-німецького виробництва розповідає на тлі війни історію 13 учнів школи міста Миколаївка на Донеччині.

[L]Раніше повідомлялося, що Україна витратила мільйон гривень на участь у цьогорічному Європейському кіноринку, що відбудеться в межах 67 Берлінського міжнародного кінофестивалю (9 − 19 лютого).

Поза конкурсом на Європейському кіноринку показані 4 українських фільми – "Мустафа", "Слуга народу", "5 терапія" та "Мир Вашому дому".

В межах "Берлінале − 2017" також з'явиться документальна стрічка про кримського режисера Олега Сенцова. Фільм отримав назву "Процес", режисером виступив росіянин Аскольд Куров.

Реклама:

Головне сьогодні