Київ відвідає інклюзивний балет з Британії

— 28 лютого 2017, 10:08

1 і 2 березня танцювальна компанія Candoco, що об’єднує професіоналів з інвалідністю та без, представить київській аудиторії приголомшливі перформанси "Beheld" та "Set and Reset/Reset".

Покази відбудуться в Київському академічному театрі на Липках 1 березня о 19:30 та 2 березня о 19:00.

Колектив, що цьогоріч відзначає своє 25-річчя, підважує звичне сприйняття сучасного танцю, фізичних можливостей та естетики актуального мистецтва.

Перформанс "Beheld", що поєднує в собі приголомшливі дуети та групові сцени, поставив британський танцюрист Александр Вітлі, відомий своєю зухвалою та віртуозною хореографією.

Дію супроводжуватиме гіпнотична музика німецького композитора Нілса Фрама в адаптації Рутгера Зудервельта. У цій постановці сім танцівників компанії Candoco досліджують можливості та обмеження навколишнього простору, що диктують нам, як сприймати самих себе і як дивитися на світ.

У постановці "Set and Reset/Reset" танцюристи компанії створюють нову версію культової роботи американської хореографині Тріши Браун Set and Reset.

Оригінальна постановка була вперше представлена в Бруклінській музичній академії у Нью-Йорку у 1983 році.

У 2011 році Candoco спільно з танцювальною компанією Тріши Браун поставили її знову, підлаштувавши хореографію під особливу тілесність артистів з інвалідністю. Це перший випадок, коли такий знаковий твір був відтворений інклюзивною танцювальною групою.

Придбати квитки можна тут. Виступи проходитимуть за підтримки Британської Ради в Україні.

Реклама:

Головне сьогодні