"Абсурдне й божевільне рішення" – Росія погрожує бойкотом Євробачення

— 21 березня 2017, 10:42

Москва буде бойкотувати Євробачення у Києві, якщо СБУ заборонить в'їзд в Україну представниці Росії Юлії Самойловій.

Москва бойкотуватиме Євробачення у Києві, якщо СБУ заборонить в'їзд в Україну представниці Росії Юлії Самойловій. Фото vokrug.tv

Про це заявив сенатор Олег Морозов, повідомляють РИАНовости.

"Не хотілося б, щоб це рішення дійсно відбулося, воно занадто абсурдне. Але якщо воно дійсно буде прийнято, Росія бойкотуватиме конкурс, нам не залишають іншого вибору, просто заганяють в кут", – сказав Морозов.

За його словами, Росія не змінюватиме учасника конкурсу через рішення СБУ, оскільки заява – це тільки "політична гра".

"Міняти учасника на догоду цьому божевільному рішенню – це визнання своєї поразки. Але якщо це усвідомлене рішення, то Росії просто не залишають іншого вибору", – додав Морозов.

[L]Нагадаємо, 20 березня СБУ підготувала рішення про заборону на в'їзд в Україну російської виконавиці Юлії Самойлової, обраній для участі у Євробаченні-2017.

У Кремлі вже заявляли, що не змінюватимуть російського учасника Євробачення-2017 у Києві, якщо Юлію Самойлову не пустять в Україну через її відвідини окупованого Криму.

13 березня керівник Управління взаємодії зі ЗМІ та громадськістю СБУ Олена Гітлянська заявила, що спецслужба прийме зважене рішення про в'їзд Самойлової на територію України.

Раніше також повідомлялося, Росію на Євробачення-2017 має представляти співачка з обмеженими можливостями Юлія Самойлова.

Співачка у червні 2015 року виступала в окупованому Росією Криму.

Крім того йшлося, що організатори пісенного конкурсу Євробачення заявили, що поважатимуть рішення України про можливу заборону в'їзду представниці РФ Юлії Самойловій.

Реклама:

Головне сьогодні