Організатори Євробачення розчаровані забороною в'їзду Самойловій

— 22 березня 2017, 18:14

Європейська мовна спілка оприлюднило офіційну заяву з приводу заборони в'їзду російській представниці на Євробаченні Юлії Самойловій в Україну на 3 роки через виступи в окупованому Криму.

"Ми маємо поважати закони країни, однак ми глибоко розчаровані цим рішенням, оскільки відчуваємо, що воно суперечить як ідеї конкурсу, так і поняттям інклюзивності, закладеним в основі його цінностей, – йдеться у повідомленні ЄМС.

Ми продовжуватимемо діалог з українською владою, щоб бути певними, що всі виконавці зможуть виступити на 62-му Євробаченні у Києві".

Заява Європейської мовної спілки

Нагадаємо, СБУ заборонила на 3 роки в'їзд в Україну російській виконавиці Юлії Самойловій, обраній для участі у Євробаченні-2017.

Крім того, відомство перевірить й інших закордонних виконавців, які могли порушити закон, виступаючи на окупованих територіях або в анексованому Криму.

[L]22 березня стало відомо, що СБУ підготувала документи для заборони в'їзду на територію України.

У червні 2015 року вона виступала в окупованому Росією Криму.

Організатори пісенного конкурсу Євробачення заявили, що поважатимуть рішення України про можливу заборону в'їзду представниці РФ.

У Кремлі вже заявили, що не змінюватимуть російського учасника Євробачення-2017 у Києві, якщо Самойлову не пустять в Україну через її відвідини окупованого Криму.

У Росії пригрозили бойкотуванням конкурсу, якщо Самойлову таки не допустять.

Реклама:

Головне сьогодні