Українські фотографи перемогли на міжнародному конкурсі знімків про джаз

— 28 березня 2017, 12:57

Міжнародний фотоконкурс Jazz World Photo 2017 оголосив цьогорічних переможців, серед яких одразу двоє українців.

Фото Олега Панова/jazzworldphoto.com

Перше місце у конкурсі посів львівський фотограф Олег Панов, йдеться на сайті відзнаки.

На другому мусті опинився його земляк і колега Сергій Горобець. Трійку переможців закриває італійський фотограф Андреа Ротілі.

Сергій Горобець/jazzworldphoto.com

Для участі у конкурсі організатори відбирають знімки, які стосуються джазу, блюзу, світової музики. Кожен фотограф може подати лише одну світлину, обов'язково зроблену упродовж попереднього року.

Фото Андреа Ротілі/jazzworldphoto.com

Із поданих на розгляд фотографій журі щороку обирає 30 найкращих знімків, які будуть показані на пересувних виставках Jazz World Photo.

Автор переможного знімка стає членом журі наступного року, тож Олег Панов оцінюватиме лауреатів у 2018-му.

Фото Фабіо Орландо/jazzworldphoto.com

Цьогоріч перемогу Олегу Панову, який бере участь в цьому конкурсі уже втретє, приніс знімок американського барабанщика Френка Паркера, зроблений під час концерту у Львові в серпні 2016-го.

[L]"Я прекрасно усвідомлював, що це непогане фото, але таких результатів журі, чесно кажучи, не очікував", – поділився з Cultprostir Олег.

На його думку, головне, щоб робота подобалось самому авторові, а на відгуки професіоналів не завжди варто звертати увагу.

Володар другого місця Сергій Горобець представив фотографію французького джазового піаніста Грегорі Прівата.

Італієць Андреа Ротілі, чиї роботи щорічно відзначають на конкурсі Jazz World Photo, презентував знімок піаніста Стефано Боллані.

"Я вважаю це дуже великою подією для України, тому що Jazz World Photo є найпрестижнішим конкурсом у світі джазової фотографії, і потрапити хоча б у його топ-30 – уже величезний успіх", – говорить Олег Панов.

Реклама:

Головне сьогодні