Організатори Євробачення спростували погрози усунути Україну

— 30 березня 2017, 11:15

Європейська мовна спілка прокоментувала матеріал швейцарського видання Blick, яке із посиланням на главу ЄМС Інгрід Делтенре повідомило про те, що Україну через заборону в'їзду співачці з Росії, можуть усунути із конкурсу.

Швейцарське видання Blick із посиланням на главу ЄМС Інгрід Делтенре повідомило про те, що Україну через заборону в'їзду співачці з Росії, можуть усунути із конкурсу. Фото ytimg.com

Таблоїд Blick увечері 28 березня опубліковав статтю, з якої, з посиланням на генерального директора ЄМС випливало, що організатори конкурсу готові застосувати до Києва санкції, йдеться у матеріалі DW.

Інгрід Дельтенре розкритикувала рішення України заборонити в'їзд російській учасниці Юлії Самойлової.

"Поведінка України є абсолютно неприйнятною. Я глибоко шкодую про те, що Євробачення використовують для політичних ігор. Євробачення має радувати й об'єднувати мільйони людей, а не налаштовувати їх один проти одного", – цитувало видання Делтенре.

Далі у матеріалі, непрямою мовою, без лапок стверджується – якщо ситуація не зміниться найближчим часом, то ЄМС застосує щодо України санкції, тимчасово усуне від Євробачення.

[L]У ЄМС підтвердили наведені цитати Інгрід Дельтенре й додали, що Інгрід Делтенре ще 23 лютого 2016 року подала у відставку з посади директорки ЄМС.

Однак відзначили, що не можуть відповідати за інші висновки журналістів видання, зокрема інформацію про те, що ЄМС розглядатиме санкції проти України – аж до усунення її.

"Ми напружено працюємо над тим, щоб всі 43 учасники" Євробачення "змогли виступити на конкурсі цього року", – повідомили у ЄМС.

У той же час, якщо "хтось з учасників порушить правила конкурсу", то після його проведення можуть "бути розглянуті певні заходи" щодо порушника, заявили в ЄМС.

Нагадаємо, СБУ заборонила на 3 роки в'їзд в Україну російській виконавиці Юлії Самойловій, обраній для участі у Євробаченні-2017. У червні 2015 року вона виступала в окупованому Росією Криму.

Крім того, відомство перевірить й інших закордонних виконавців, які могли порушити закон, виступаючи на окупованих територіях або в анексованому Криму.

"Під приціл" СБУ вже потрапила представниця Вірменії. яка дає багато концертів у Росії та можливо виступала в окупованому Криму.

У Вірменії вже заявили, що їхня представниця на Євробаченні не була в окупованому Криму.

На початку перевірки Самойлової організатори Євробачення заявляли, що поважатимуть рішення України про можливу заборону в'їзду представниці РФ.

У Кремлі наполягають, що не змінюватимуть російського учасника Євробачення-2017 у Києві, якщо Самойлову не пустять в Україну через її відвідини окупованого Криму.

ЄМС запропонувала транслювати виступ Самойлової на Євробаченні з Росії, однак Перший канал офіційно відмовився.

Реклама:

Головне сьогодні