Премію Астрід Ліндгрен отримав німецький автор за розкриття дітям важких тем

— 5 квітня 2017, 12:27

Премію пам'яті Астрід Ліндгрен вартістю £445,000 отримав німецький письменник та ілюстратор Вольф Ерльбрух, чиї дитячі книжки присвячені складним темам.

Вольф Ерльбрух відомий за дитячою книгою "Маленький кріт, який хотів знати, хто наробив йому на голову". Фото bmcdn.dk

Відзнаку щороку вручають за внесок у розвиток літератури "найвищої художньої якості з гуманістичними цінностями" для дітей та підлітків, йдеться на The Guardian.

Ерльбрух, якого номінували на премію кілька разів поспіль, добре відомий у Німеччині як автор літератури для дітей, що порушує складні й моторошні теми, на зразок смерті.

Ерльбрух добре відомий у Німеччині як автор літератури для дітей, що порушує складні й моторошні теми, на зразок смерті. Фото thispicturebooklife.com

Цьогоріч йому довелося позмагатися за нагороду із 226 кандидатами із 60 країн.

Журі конкурсу назвало Ерльбруха "обережним і турботливим візіонером, який робить екзистенційні питання доступними й осяжними для читачів різного віку".

Фото thispicturebooklife.com

"Він розширює межі того, чим може бути дитяча книга. Він пропонує під новим кутом зору подивитися на те, як може бути проілюстроване видання для дитини та яких тем можна у ньому торкатися. Ерльбрух – дуже чесний ілюстратор. Просто як Астрід Ліндгрен, Вольф має здатність говорити про важкі життєві ситуації з дітьми", – розповів керівник премії Боель Вестін.

Фото thispicturebooklife.com

Вольф Ерльбрух народився 1948 року. Першу книгу він ілюстрував у 1985-му – видання Джеймса Еггрі "Орел, що ніколи не полетить".

Відтоді він написа 10 книг та створив малюнки для близько 50, серед яких "Маленький кріт, який хотів знати, хто наробив йому на голову", "Ведмеже диво", "Леонард" і "Дрізд фрау Майєр" та інші.

Фото pinimg.com

Премія пам'яті Астрід Ліндгрен була заснована в 2002-му році і вручається щорічно.

"Маленький кріт, який хотів знати, хто наробив йому на голову". Фото nrc.nl
Реклама:

Головне сьогодні