"Терпець тебе шліфує...": Журналісти й музиканти записали відео на вірш Стуса

— 29 травня 2017, 10:38

Лідерка гурту ONUKA Ната Жижченко, співачка Саша Кольцова, головна редакторка видання "Українська правда" Севгіль Мусаєва та телеведучий Олег Панюта записали відео, на якому читають вірш "Терпи, терпи – терпець тебе шліфує...".

Лідерка гурту ONUKA Ната Жижченко

Публічні читання ініціювали з нагоди вручення Премії імені Василя Стуса.

Цьогорічним лауреатом за особливий внесок в українську культуру та стійкість громадянської позиції став Сергій Жадан, український поет, прозаїк, перекладач, громадський активіст.

[L]"Для мене це велика честь – бути Лауреатом саме цієї Премії – Премії імені Василя Стуса. Приємно і страшенно важливо в такий опосеркований спосіб бути причетним до поета, якого любиш, шануєш і читаєш", – розповів він.

Премія Стуса заснована в 1989 році Українською асоціацією незалежної творчої інтелігенції (УАНТІ) на чолі з Євгеном Сверстюком (1928–2014) та вручалася щороку, 14 січня, до дня святого Василя.

Києво-Могилянська бізнес школа, Український центр Міжнародного ПЕН-Клубу та видавництво Дух і Літера починаючи з 2016 року вирішили взяти на себе справу продовження премії імені Василя Стуса.

Вірш "Терпи, терпи – терпець тебе шліфує...", який прочитали українські журналісти й музиканти, був опублікований у 1986 у збірці "Палімпсести".

Реклама:

Головне сьогодні