Хто виступить у першому півфіналі Євробачення: імена, історії, відео

— 8 травня 2017, 10:00

Перший півфінал Євробачення-2017 відбудеться 9 травня, його пряма трансляція розпочнеться о 22 годині за Києвом.

Перший півфінал Євробачення відбудеться 9 травня. Фото eurovision.ua

У цьому конкурсному етапі Євробачення-2017 візьмуть участь 18 представників різних країн. За підсумками глядацького голосування та оцінок національних журі до фіналу пройде десятеро музикантів.

До голосування у першому півфіналі Євробачення-2017 також долучаться три країни "Великої п’ятірки" – Велика Британія, Італія та Іспанія. Представники цих країн, як і український гурт O.Torvald на правах господаря цьогорічного конкурсу, одразу потрапляють у фінал пісенного змагання.

Відкриватиме перший півфінал співак Робін Бенгтссон зі Швеції. Усі наступні виконавці подані у порядку, за яким вони виступатимуть 9 травня.

Робін Бенгтссон (Швеція)

Виконавець виступить із піснею "I Can’t Go On".

Робін – колишній мотокрос-райдер, захоплюється музикою, подорожами, багато часу приділяє батьківству. Коли йому було 13 років, він почав грати на гітарі, а до цього – на трубі.

Євробачення Бенгтссон дивиться з дитинства, тому взяти участь в ньому завжди було його мрією.

Тамара Гачечиладзе (Грузія)

Свою країну співачка представлятиме з піснею "Keep The Faith".

Тамара Гачечиладзе є незмінною виконавицею на всіх великих концертах, які проходять в столиці Грузії, а з 1997 року – солісткою концертного оркестру Тбілісі.

Тамара була учасницею гурту, обраного представляти Грузію на конкурсі Євробачення в 2009 році, що називалася Stephane і 3G. Тоді Грузія відмовилася від участі у конкурсі, що відбувався у Москві, тому що ЄМС попросила змінити слова пісні "We Don’t Wanna Put In" за співзвучність із прізвищем Путіна.

Тамара розповідає, що молиться перед виходом на сцену, а виступ на Євробаченні сприймає як можливість зробити Грузію більш відомою у світі.

Ісая (Австралія)

17-річний співак у Києві виконає пісню "Don’t Come Easy". Це буде третя участь Австралії в пісенному конкурсі Європи.

Ісая – перший представник корінних австралійців на сцені Євробачення. Сам співак зізнається, що дотепер ніколи не був у Європі.

Юнак народився у великій сім’ї, має 11 братів та сестер. Музикант сподівається, що його виступ надихне австралійських дітей (і не тільки) на втілення власних мрій, адже "не важливо скільки тобі років, та звідки ти, головне – вірити в мрію".

Ліндіта Халімі (Албанія)

Ліндіта Халімі почала музичну кар’єру, коли їй було 14 років, а на Євробачення-2017 приїхала з піснею "World".

Виконавиця співає на 10 мовах, також може виконати оперу та зіграти на піаніно.

Перед виходом на сцену вона з’їдає яйце, п’є гарячий чай з медом, а за 30 хвилин до початку виступу дає своєму горлу відпочити, і взагалі ні з ким не розмовляє.

Бланш (Бельгія)

Співачка Еллі Делваух (Бланш) виступить на сцені Євробачення-2017 із піснею "City Lights".

Бланш привернула увагу відомої бельгійської співачки та авторки пісень Pierre Dumoulin. У співпраці з продюсером Тімом Бреном, відомим за його роботи з London Grammar, Aurora, Birdy, вони свторили "City Lights". Це авантюрний поп-трек, записаний разом із хором.

Бланш вважає, що може за допомогою телепатії поворушити одним із своїх пальців ніг.

Norma John (Фінляндія)

Інді-поп-дует представить на Євробаченні-2017 пісню "Blackbird".

Лассе (Lasse Piirainen) і Ліна (Leena Tirronen) займаються музикою разом вже 15 років та виконують лише власні пісні.

Євробачення, за словами учасників дуету, є прекрасним способом об’єднати різні культури і народи разом за допомогою музики.

Dihaj (Азербайджан)

Музикантка Dihaj (Діана Хаджієва) виконає пісню "Skeletons".

У 2014 році в Баку співачка створила гурт Dihaj, який почав займатися електронною музикою. Музичні критики прозвали групу "експериментальними вбивцями поп-музики".

"Я мама і маю прекрасну доньку Севі. Я хочу показати європейському глядачеві, що всі ми різні і це нормально бути іншим, не таким як усі, альтернативним, і це не завадить тобі знайти свого глядача та слухача", – розповідає виконавиця.

Сальвадор Собрал (Португалія)

На Євробаченні у Києві співак представлятиме пісню " Amar Pelos Dois", що написана його сестрою Луїзою.

Сальвадор вивчав психологію, але його пристрасть до музики взяла гору. Співак мешкав у США та Барселоні, де навчався у престижному закладі Taller де Musics.

Там Сальвадор зробив кілька цікавих музичних проектів: писав музику для себе й організовував зухвалі виступи, черпаючи натхнення в американського джазмена Чета Бейкера.

Демі (Греція)

Співачка й акторка представлятиме Грецію на Євробаченні-2017 з піснею "This is love".

Любов Демі до музики почалася в ранньому віці, коли їй було п’ять, з уроків гри на фортепіано.

На музику Демі вплинули різні музичні напрямки, з яких вона сама обрала джаз, соул, рок-н-рол і r’n’b.

Зараз вона готується до Євробачення, а також має головну роль у постановці "Mama Mia" гурту ABBA в Афінах та вивчає юриспруденцію.

Sunstroke Project (Молдова)

Гурт вийде на сцену Євробачення із піснею "Hey Mamma".

Sunstroke Project поєднує скрипку, саксофон і танцювальну музику. У 2010 році гурт представляв Молдову на Євробаченні разом із Олею Тірою (Olia Tira).

Після конкурсу 2010 року саксофоніст Сергій Степанов став сенсацією на YouTube і став відомим в усьому світі як Epic Sax Guy.

Sunstroke Project вважають одним із перших у світі проектів, який поєднує в собі класичну скрипку, джазовий саксофон і вокал.

Мартіна Барта (Чехія)

Конкурсною піснею "My Turn" співачка збирається підкорити серця любителів джазу.

"Я оптимістка по життю. У будь-який момент готова надати підтримку та допомогу тим, хто її потребує. Я фанатка козиного сиру, і мої друзі постійно сміються з цієї моєї пристрасті. Але мене ніколи не треба питати, що я їстиму!" – розповідає Мартіна.

Мартіна вірить у силу природних каменів, які допомагають дівчині долати страх сцени

"Камінь має лежати найближче до мого серця. Тому, я думаю, що покладу його до свого бюстгальтера. Нехай допоможе мені бути сильною!" – зізнається співачка.

Ховіг (Кіпр)

Ховіг Демірян – вірменський співак, який народився на Кіпрі та представить цю країну на Євробаченні піснею "Gravity".

У 2010 та 2015 роках музикант брав участь в національному відборі на Євробачення, і обидва рази лише проходив до фіналу. Цьогоріч Ховігу вдалося перемогти.

Ховіг зізнається, що його і досі не покидають дитячий оптимізм, здатність мріяти, а також знаходити лише позитивні якості в людях.

Артсвік (Вірменія)

До виступу у Києві співачка підготувала пісню "Fly With Me".

Коли Артсвік було 5, її родина переїхала до Росії. Після закінчення школи співачка вирішила продовжити навчання і вступила до Московського національного педагогічного університету на спеціальність "логопед-психолог".

Окрім кар’єри співачки, Артсвік також зарекомендувала себе як композиторка.

Після заборони в’їзду в Україну російській представниці Юлії Самойловій, СБУ повідомила, що перевірить усіх учасників Євробачення на предмет порушення українського законодавства.

Тоді під підозру потрапила й Артсвік, яка має серед друзів багатьох відомих росіян, занесених до "чорного списку" в Україні. Однак у Вірменії одразу спростували інформацію про її можливу участь у концертах в купованому Криму.

Омар Набер (Словенія)

Співак у першому півфіналі Євробачення-2017 виконає пісню "On My Way".

Омар почав займатися музикою у 16 років. Він уже представляв свою країну на конкурсі у Києві в 2005 році. Тоді його авторська пісня називалася "Stop".

Нещодавно співак отримав ліцензію на участь у проекті Busking Scheme у лондонському метро.

За фахом він – зубний технік, і рік працював за цією спеціальністю.

Щоб побути на самоті перед виходом на сцену, він може використати для усамітнення навіть туалет.

Triana Park (Латвія)

Гурт вийде на сцену першого півфіналу Євробачення-2017 із піснею "Line".

Triana Park було засновано у 2008 році Агнесою Раковською, яка дотепер є його лідеркою. З нею виступають Артурс Страутіньш (гітара), Едгарс Вілюмс (барабани) і Крістапс Ергліс (бас).

"Найбільш важливий аспект нашого гурту – їжа. Усі ми любимо поїсти, особливо млинці з бананом та нутелою. Не всі знають, що наша співачка Агнеса має два ступені бакалавра. Крім того, один з найкращих баріста Латвії, Артурс, грає на гітарі в Triana Park", – розповідають про себе учасники бенду.

Перед виходм а сцену музиканти складають руки разом і бажають один одному удачі, вірячи, що цей ритуал подарує їм успіх.

Славко Калежич (Чорногорія)

Співак, актор, ведучий із Чорногорії 9 травня вийде на сцену МВЦ "Лівобережний" із піснею "Space".

Славко захоплюється мистецтвом і на додаток до музичної кар’єри та театру, мав успіх у кіно і на телебаченні.

Він зіграв більше 30 ролей в театрі, знімався в шести фільмах і з’явився в декількох телевізійних програмах. Славко говорить англійською та італійською, не їсть м’яса і вважає себе дуже працьовитою, талановитою та співчутливою людиною.

Кашя Moш (Польща)

Польська виконавиця виступить у першому півфіналі Євробачення-2017 із піснею "Flashlight".

Батько співачки Марек Мош – провідний скрипаль, музикант і режисер камерного оркестру AUKSO. Джоанна, мати Каші, також займається музикою і грає на скрипці. Матеуш – брат Касі – скрипаль і композитор, він спродюсував її дебютний альбом.

Навчаючись у школі, Кася навчилася грати на віолончелі та фортепіано.

Співачка брала участь в польському відборі на Євробачення тричі – у 2006 році з піснею "I Wanna Know", в 2016 році з піснею "Addiction" і, нарешті, у 2017 році з піснею "Flashlight" вона здобула перемогу.

Свала (Ісландія)

Виконавиця представить Ісландію в конкурсі Євробачення-2017 з піснею "Paper".

Свала почала співати коли їй було 7 років. Вона – дочка поп-зірки Бо Халдорссона.

У 1999 році Свала підписала один з найбільших контрактів звукозапису, що коли-небудь підписували ісландські артисти, з ЄМІ в Сполучених Штатах.

Свала – не тільки співачка, авторка пісень й акторка, вона ще й добре відома у світі моди, після того як у 2007 році випустила власну лінію дизайнерського одягу для марки H&M.

Музикантка очолювала гей-парад у Сан-Франциско та в багатьох інших містах, гастролювала по всьому світу.

Усі історії виконавців – за матеріалами офіційного сайту конкурсу Eurovision.ua.

Реклама:

Головне сьогодні