Словацько-український фільм отримав Кришталевий глобус у Карлових Варах

— 10 липня 2017, 14:51

Кришталевий глобус за найкращу режисерську роботу 52-го міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах отримав Петер Беб'як, режисер українсько-словацького фільму "Межа".

Кінофестиваль у Карлових Варах – один із найпрестижніших міжнародних подій, що входить до переліку фестивалів категорії "А", йдеться на сторінці стрічки "Межа" у Facebook.

Кримінальний трилер "Межа" вийде в український та міжнародний прокат вже восени цього року.

"Зніматися у режисера Петера Беб'яка було цікаво і жодного разу не виникало ніяких непорозумінь. Ні мовного, ні професійного бар'єру між нами не існувало. Петер гідно витримував всі труднощі, які виникали під час зйомок, – прокоментувала акторка Римма Зюбіна.

Завжди від Петера відчувалися спокій, зосередженість, впевненість і чітке розуміння того, що ми робимо на майданчику. Увага до кожного, інтелігентність, толерантність, високий професіоналізм – все те, що притаманно режисерові, якого сьогодні і визнано найращим режисером на КарлоВарському міжнародному кінофестивалі".

Крім кришталевого глобуса за найкращу режисерську роботу, стрічка здобула ще й власні перемоги.

[L]Було підписано контракт щодо міжнародної дистрибуції з відомою лондонською компанією "Film Republic".

Також фільм отримав відгуки кінокритиків та експертів, які охарактеризували цей спільний проект, як сильний та успішний.

Одні із найвпливовіших міжнародних видань, такі як, "Variety", " The Hollywood Reporter" та "Cineuropa" у своїх статтях вже порівнювали стрічку з кращими роботами Гая Річі, "Хрещеним батьком" та "Кланом Сопрано".

"Межа" – словацько-українська копродукція, зйомки якої відбувались в Україні, Чехії та Словаччині, а окрім словацьких та чеських зірок, у стрічці знялись відомі українські актори: Римма Зюбіна – лауреатка першої національної кінопремії "Золота Дзиґа", один з найулюбленіших українських акторів – Станіслав Боклан та інші.

Фільм було створено міжнародною командою, за підтримки Державної агенції з питань кіно, та ще на етапі створення він вже був відзначений декількома нагородами, зокрема, отримав приз конкурсу Works-in-progress індустріальної секції Baltic Event ХХ Міжнародного кінофестивалю у Талліні.

В основі сюжету лежить реальна гостросюжетна історія, що відбулася на словацько-українському прикордонні у 2007 році, на межі вступу Словаччини до Шенгенської зони.

Реклама:

Головне сьогодні