Російський Мінкульт таки дозволив показ скандальної "Матильди"

— 11 серпня 2017, 10:43

Мінкультури Росії видало прокатне посвідчення фільму "Матильда" режисера Олексія Учителя.

Зйомки стрічки "Матильда". Фото film.ru

Стрічці присвоєна категорія 16+. "Матильда" все-таки вийде на екрани 26 жовтня, повідомляє Інтерфакс.

Директор тамтешнього департаменту кінематографії В'ячеслав Тельнов у своєму повідомленні про дозвіл прокату стрічки послався на те, що конституцією Росії заборонена цензура.

[L]За його словами, у відомстві подивилися фільм, склали висновок про його відповідність законодавству, "нічого забороненого в фільмі немає".

"Ми видали прокатне посвідчення на всю територію Росії, на кожній території працюють прокатні кінокомпанії, які здійснюють показ в регіонах, – пояснив Тельнов.

Тим не менш органи виконавчої влади регіонів, беручи за основу традиції і звичаї народів, які проживають на їхній території, можуть самостійно визначати доцільність показу того чи іншого фільму".

Цей коментар стосувався звернення влади Чечні і Дагестану до Міністерства культури Росії з проханням заборонити показ фільму Учителя в цих регіонах.

Нагадаємо, окрім очільника Чечні Рамзана Кадирова та представника дагестанського уряду Анатолія Карібова, різко проти виходу стрічки у прокат виступали депутатка російської Держдуми і колишня очільниця "прокуратури" анексованого Криму Наталя Поклонська.

Заручившись підтримкою Російської православної церкви, вона переконувала, що стрічка "Матильда" порушує права Миколи ІІ одразу за чотирма статтями: наклеп, вторгнення у приватне життя, порушення таємниці переписки і недоторканності житла.

Фільм заснований на реальних подіях і розповідає про роман між балериною Матильдою Кшесинською та російським імператором Миколою ІІ, котрого Російська православна церква визнає страстотерпцем.

Реклама:

Головне сьогодні