Драму Кшиштофа Зануссі "Ефір" знімуть у Львові

— 22 серпня 2017, 10:43

1 вересня у Львові та Львівській області розпочнуться зйомки повнометражного художнього фільму "Ефір" режисера Кшиштофа Зануссі.

Кшиштоф Зануссі. Фото kurierlubelski.pl



"Ефір" – це історія про військового лікаря, який на початку ХХ століття проводить наукові експерименти з метою отримати владу над іншими людьми, повідомляє Держкіно.

Дія фільму розгортається в часи Першої світової війни на кордоні між Україною та Австро-Угорською імперією, на теренах української Галіції та Поділля.

Головні ролі у фільмі виконують відомі європейські актори Яцек Понедзялек (Jacek Poniedziałek) з Польщі, Жольт Ласло (Zsolt László) з Угорщини та молодий український актор Остап Вакулюк.

[L]Для зйомок у стрічці також запрошені українські актори Станіслав Колокольніков, Марія Рябошапка, Олександр Логінов, Остап та Дмитро Ступка.

В Україні будуть проведені складнопостановочні зйомки з використанням спецефектів, піротехнічних ефектів, тварин, каскадерів і великої кількості акторів масових сцен.

Проект "Ефіру" став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно та отримав підтримку від української сторони розміром 16 млн 650 тис. грн.

Загальна вартість виробництва фільму становить 61 млн грн.

Фільм створюється також за підтримки Польського Інституту та Міністерства культури Польщі, Угорського й Литовського кіноінститутів.

Продюсери стрічки: Януш Вахала (Польща), Олена Фетісова та Володимир Козир (Україна, "Кіностудія Інтерфільм"), Джудіт Тус (Угорщина), Уляна Кім (Литва).

Реклама:

Головне сьогодні