Український гурт зібрав рекордну суму на Спільнокошті для запису альбому

— 26 серпня 2017, 14:02

Запис дебютного альбому гурту One Planet Orchestra встановив вітчизняний рекорд – уперше в історії українського Спільнокошту на музичний запис зібрав 45549 гривень.

Понад 200 доброчинців (онлайн і наживо) фондували у запис першої платівки гурту One Planet Orchestrа, розповів його засновник Павло Вишебаба.

У серпні 2016-го року через Facebook Павло оприлюднив запрошення до нового гурту, незвичайного для України формату – оркестру, для виконання авторської музики та пісень.

[L]Протягом тижня подали заявки близько 40 музикантів різноманітного профілю і після дружнього кастингу був сформований склад гурту – понад 10 інструментів: барабани, гітари, клавіші, скрипки, віолончель, труба і вокал.

Менш ніж за місяць One Planet Orchestra дебютували на сцені фестивалю Kyiv Vegan Boom. Згодом виступили на DIY FEST, а також розділили сцену разом із НастяЗникає та Semmar на вечорі нової української музики в Mezzanine.

Серед учасників колективу аранжувальник та піаніст гурту Юрій Собченко, ударник Андрій Біляков, скрипалі Андрій Коляда та Олександра Рукомойнікова, басист Андрій Сивак, гітарист Сергій Депутат та інші.

Спільно вони вирішили записати альбом "Ми всі" ("We are all") про єдність всього живого, про мир, про Землю і про любов на ній., для якого зібрати гроші на Спільнокошті. Їм вдалося отримати 45549 гривень.

One Planet Orchestra. Фото biggggidea.com

"Насамперед це сигнал для всіх молодих музикантів: слухачі хочуть більше різноманітної української музики. Слухачі розуміють, що це недешево і готові підтримувати культурні проекти внесками, – вважає Вишебаба.

Для мене особисто, це також історія про віру в свою справу та терпіння. Багато хто не вірив, що такий амбіційний проект буде успішно втілений. Ніхто до цього не збирав в Україні таку суму на запис, тим більше в такий кризовий період. Навіть деякі музиканти пішли з гурту, втративши віру, що ми зможемо знайти кошти на запис".

Уже цієї осені учасник гурту запишуть і представлять свою першу платівку.

Реклама:

Головне сьогодні