Кераміка, етно-джаз і янтики: Київ прийняв Open Air “Кримський Дім об’єднує серця”

— 27 серпня 2017, 14:49

24 серпня на Поштовій площі пройшов Перший святковий Open Air "Кримський Дім об’єднує серця".

Гості опен-ейру, організованого "Кримським Домом", спробували свої сили в різних традиційних кримськотатарських ремеслах – гончарній справі навчав відомий кераміст Рустем Скибін, майстрині студії "El Cheber" відкривали секрети давньої техніки вишивки, розпису хною, малюванню по склу.

Виступ гурту "Shatur-Gudur"

Кожен охочий міг спробувати смаколики кримськотатарської кухні – пряну каву на піску, солодощі, янтики та інші традиційні страви кримських татар. Місце – Поштова Площа – було обрано невипадково, адже берег Дніпра багатьом нагадує про рідний Крим.

Такий захід проводиться вперше за часів окупації Криму. Як зазначив програмний директор "Кримського Дому" Алім Алієв, таке єднання сердець дуже символічне як для людей, які лишилися на окупованій території, а також для тих, хто був змушений залишити рідний дім.

В програмі заходу, окрім традиційних ремесел і мистецтв, була представлена й сучасна компонента – тріп-хоп, етно-джаз, електроніка та панк-рок.

ВІДЕО ДНЯ

Серед почесних гостей заходу був національний лідер кримських татар Мустафа Джемілєв, який привітав з Днем Незалежності всю Україну, а також Голова Меджлісу Рефат Чубаров.

Виступ Злати Огнєвіч

У святковому концерті взяли участь Аліє Бекірова, Ельзара Баталова разом із тріо джазового піаніста та композитора Усеїна Бекірова, тріп-хоп гурт "Mystic Rose" зі співачкою Азізою Ібрагімовою, панк-рок гурт "Shatur-Gudur", український електронно-експериментальний фолк-гурт зі Львова "Lirwak" та інші.

Вечір завершився інтерактивним шоу "Велике барабанне коло" від студії Be Together та святковим виступом кримчанки Злати Огнєвіч.

Реклама:

Головне сьогодні