Художники навчатимуть 7-класників Маріуполя сучасному мистецтву

— 20 вересня 2017, 12:46

18 вересня розпочався перший експериментальний курс із сучасного мистецтва для учнів 7-го класу у загальноосвітній школі-ліцеї інформаційних технологій №69 у Маріуполі.

18 вересня розпочався перший експериментальний курс із сучасного мистецтва для учнів 7-го класу у загальноосвітній школі Маріуполя. Фото diego_cervo/Depositphotos

Протягом "Мобільної школи візуальної освіти" 9 сучасних українських художників познайомлять школярів із сучасним мистецтвом, навчать аналізувати твори та візуальні образи.

Складовою програми, яку втілили за за підтримки фонду "Відродження", є практичні заняття школярів з художниками, розробка та втілення спільних проектів у різних художніх медіа.

Марсель Дюшан, "Фонтан". Фото artsy.net

На заняттях учні дізнаються, хто такі Марсель Дюшан та Йозеф Бойс, що таке інсталяція, перформанс, соціальна скульптура, реді-мейд, та чому помилки можуть бути ціннішими за правильні відповіді.

Йозеф Бойс, "Стадо". Фото likewhoa.net

Курси започаткував Центр візуальної культури.

Серед викладачів курсу: Леся Хоменко, Євген Самборський, Саша Протяг, Борис Кашапов, Алевтина Кахідзе, Марія Воротіліна, Оксана Казьміна, Марія Куликівська та Жанна Кадирова.

Реклама:

Головне сьогодні