Археологи вважають, що знайшли рештки Святого Миколая у Туреччині

— 5 жовтня 2017, 14:50

Науковці вважали, що тіло Святого Миколая, було ексгумоване та вивезені в Барі (на півдні Італії), купцями у 1087 році, де його розмістили у базиліці Сан-Нікола.

Святий Микоай. Фото stnicholascenter.org

Проте археологи під час реставраційних робіт знайшли гробницю поблизу Анталії, яка могла стати "останнім притулком" покровителя дітей, йдеться на The Independent.

Нещодавно відкрита святиня лежить під вкритою мозаїкою підлогою Храму Святого Миколая в Туреччині. Тепер покрівлю потрібно зняти, щоби довідатися, мають рацію чи помиляються науковці.

[L]Турецькі дослідники проаналізували історичні документи й стверджують, що купці помилилися й вивезли не те тіло до Італії.

"Ми зберемо фахівців і можливо нам вдасться знайти тіло Святого Миколая, якого ніхто не торкався", – розповів директор організації, що опікується пам'ятками в Анталії, Семіл Карабайрам.

Святий Микола Чудотворець є християнським святим, який опікується воїнами, водіями і тими, хто подорожує, допомагає бідним у скруті; вважається покровителем дітей та студентів, моряків, торговців.

Реклама:

Головне сьогодні