Британка стала відомим тревел-фотографом, не виходячи з дому

— 5 жовтня 2017, 14:47

Британка Джекі Кенні ніколи не використовувала професійну камеру та не подорожує, однак це не завадило їй стати відомим тревел-фотографом.

Два роки тому жінка, яка страждає на агорафобію, тобто відчуває тривогу і навіть панічні атаки у незнайомому середовищі або в неконтрольованій ситуації, почала опановувати Google Street View.

Це дозволило їй знайти альтернативний шлях для вивчення світу, оскільки захворювання Кенні не дає їй фізично подорожувати.

"Це дуже приємно, мати змогу подивитися на ці маленькі вулиці в Перу. Тоді як в реальному житті я, напевно, думатиму як швидше потрапити додому", – цитує Джекі qz.com.

Подорожуючи планетою зі свого будинку у Великобританії жінка зробила понад 27 000 скріншотів та кращі запостила їх в Instagram.

На її профіль Agoraphobic Traveler вже підписалися понад 56 000 фоловерів.

"99,999% світлин у Google Street View є жахливими, – зазначає фотографка. – Однак я люблю кут камери, цю легку дивність, 360-кут огляду і навіть розмиті обличчя. Це все дає трохи потойбічного відчуття".

Інколи Джекі так засиджується за своїм хобі, що проводить по 18 годин на день у Google Street View.

"Я не маю великого контролю над світлинами, бо ці фотографії вже взяті. Не можу поговорити з кимось і попросити когось відсунутися ліворуч", – пояснює Кенні.

Щоб подолати цю негнучкість, вона шукає сцени з сильними візуальними елементами, такими як гарне освітлення, синє небо, яскраві кольори або прекрасну архітектуру.

На її світлинах майже немає людей, однак Кенні вдається побачити унікальну красу, яку вже оцінили користувачі Instagram, а тепер це можуть зробити і поціновувачі мистецтва у Нью-Йорку. Саме там до 15-го жовтня проходить її виставка.

Британка заради такої події навіть наважилася на подорож через океан.

"Хто б міг подумати, що це призведе до дивовижних подій. До подорожі до Нью-Йорка для моєї першої персональної виставки, – говорить вона. – Я б не повірила у це два роки тому".

Щоб відвідати свою експозицію у США жінка візуалізувала кожен крок подорожі: дорогу аеропорту на таксі, шлях до гейту, прослуховувала гуркіт літака на зльоті та посадці, спостерігала за пасажирами.

"Якщо я не візуалізую кожен наступний крок, то це буде надто ірреальним, – пояснює вона. – Я відчуваю, що це насправді не відбувається, і це викликає тривогу", – розповіла Джекі Кенні engadget.com.

Реклама:

Головне сьогодні