У Херсоні хочуть об’єднати три бібліотеки заради економії коштів

— 14 грудня 2017, 17:13

14 грудня під час засідання комісії Херсонської облради з управління комунальною власністю розглядалося питання реорганізації трьох бібліотек.

Фото Wavebreakmedia/Depositphotos

Передовсім ідеться про Херсонську обласну універсальну наукову бібліотеку ім. О. Гончара, Бібліотеку для дітей ім. Дніпрової Чайки та Бібліотеку для юнацтва ім. Б. Лавреньова, повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

[L]Пропозицію приєднати дитячу та юнацьку бібліотеки до обласної висунула комісія "для оптимізації роботи бібліотек й економії коштів для розвитку інших бібліотечних закладів області".

За попередніми підрахунками депутатів, після реорганізації бібліотек з’явиться можливість вивільнити близько 1,5 млн гривень.

Керівниця Бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки Анна Бардашевська від імені усіх трьох директорів зауважила, що об’єднання унеможливить участь у грантових програмах кожного закладу окремо й отримання значної матеріальної допомоги.

А гранти є основним фінансовим доходом для розвитку бібліотек.

Під час злиття трьох бібліотек планують також скоротити 30 працівників, повідомляє видання Нова Медіа.

Зображення medianova.com.ua

Натомість директорка Департаменту культури, туризму та курортів обласної державної адміністрації Світлана Думинська зазначила, що доцільніше було б переглянути штатний розклад самої Херсонської бібліотеки ім.О.Гончара, де тільки у господарському штаті налічується 64 працівники.

Реклама:

Головне сьогодні