На режисера "Форми води" подали до суду. Чому його звинувачують у плагіаті?

— 22 лютого 2018, 16:36

Родина американського драматурга та лауреата Пулітцерівської премії Пола Зінделя подала позов до суду на Гільєрмо дель Торо.

Фото ontomywardrobe.com

Син Зінделя Девід звинувачує режисера картини "Форма води", який цьогоріч 13 разів висунутий на "Оскар" у різних номінаціях, у плагіаті сценарію фільму, йдеться на The Guardian.

У судовому позові, поданому трохи більше ніж за тиждень до церемонії "Оскар" йдеться, що картина "Форма води" повторює сюжет п'єси "Дозволь мені почути твій шепіт" Зінделя, яка вийшла 1969 року.

Уперше родина лауреата Пулітцерівської премії озвучила претензії про плагіат у січні 2018 року. Тепер справа дійшла до суду.

[L]Річ у тім, що драма Зінделя та фільм, над сценарієм якого працювали Гільєрмо дель Торо та Ванесса Тейлор, розповідають про США 1960-х років, коли на тлі холодної війни із СРСР у таємну військуову лабораторію потрапляє дивна істота, яка живе у воді.

У п'єсі, як і в фільмі головна героїня – прибиральниця, вона закохується у людину-амфібію та намагається врятувати. Спосіб порятунку – той самий.

У робіт відрізняються фінали, а у фільмі також є персонаж – працівник лабораторії, який не є нічиїм прототипом у п’єсі.

Родина Зінделя зажадала 70 мільйонів доларів від касових зборів "Форми води".

Позов також стосується співпродюсера стрічки Даніеля Крауса, якому приписують створення оригінальної ідеї "Форми води".

Фото huffingtonpost.com

Нещодавно в інтерв’ю Краус розповідав, що він бачив постановку Зінделя у 1990-х роках. А у позові родини драматурга вказується, що Краус стовідсотково знав творчість Зінделя.

У студії Fox Searchlight ці звинувачення назвали безпідставними і вказали на те, що позивачі пішли до суду ледь не напередодні "Оскара".

Пол Зіндель помер у 2003 році. 1971 року він отримав Пультцерівську премію за п’єсу "Вплив гамма-променів на поведінку маргариток".

Реклама:

Головне сьогодні