Сотні машин з 12 країн: фестиваль ретро-автомобілів у Львові. ФОТОРЕПОРТАЖ

Сотні машин з 12 країн: фестиваль ретро-автомобілів у Львові. ФОТОРЕПОРТАЖ

З першого по третє червня у Львові проходить Leopolis Grand Prix – 8-й щорічний фестиваль для власників та поціновувачів ретро-автомобілів.

Його організовує найдавніший та найбільший в Україні авто-фан-клуб "ЗАЗ Козак".

Цьогоріч до Львова приїхали майже 200 екіпажів з України, Польщі, Литви, Австрії, Італії, Словаччини, Естонії та Чехії.

Тож львівський парк культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького перетворюється на музей ретро-атомобілів просто неба.

Посеред парку навіть вказівник поставили з символічними назвами вулиць, які формують автомобілі різних країн – Американська, Англійська, Італійська… та Байкерська.

На фестивалі можна побачити автомобілі американського виробника: Cadillac Calais (1967), Cadillac de Ville (1962), Dodge Royal (1956), Buick Electya 225 limited (1972), Ford Farlane (1963), Ford Thunderbird (1955), FordGranada (1976) та інші.

Тут обов’язково проводять Конкурс Елеганції, у якому екіпаж демонструє не лише автомобіль, але і антураж відповідної епохи.

Крім виставки ретро-авто, щороку відбуваються перегони Львівським трикутником – автомобілі їдуть вуличною трасою початку ХХ століття (траса в межах Львова, що проходить центральними вулицями міста – Вітовського, Стрийська та Героїв Майдану).

Цьогорічні перегони Львівським трикутником внесли у календарний план фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2018 рік як ІІ етап Кубку України для історичних транспортних засобів. Подивитись на гонку авто можна третього червня.

Щороку учасники долають тисячі кілометрів, щоб позмагатися з іншими авто свого класу.

Кубок Леополіс Гранд Прі зберігають у клубі "ЗАЗ-Козак" у Львові, але щороку організатори гравірують на ньому ім’я переможця та марку його машини.

Катерина Москалюк, журналістка і фотограф, спеціально для УП.Життя

Реклама:

Головне сьогодні