Коли відбудеться прем'єра фільму за повістю Скрябіна

— 14 серпня 2018, 10:36

Всеукраїнська прем'єра повнометражного ігрового фільму "Місто, в якому не ходять гроші", знятого за мотивами повісті музиканта та письменника Андрія Кузьменка, відбудеться у Києві в кінотеатрі "Жовтень" 12 вересня.

Фото Укрінформу

У прокат кінострічка вийде наступного дня.

Про це заявила режисерка фільму Ганка Третяк, повідомляє Укрінформ.

"Головна думка цього фільму - привернути увагу людей до важливості усвідомлення свободи як основної цінності та важливості життя, аби не витрачати його на другорядне, а концентруватися на тому, що важливо для суспільства загалом. За жанром фільм є драмою з елементами фантасмагорії та трилеру", – зазначила Третяк.

За її словами, при перетворенні повісті на сценарій текст діалогів, які написав Кузьма, не змінювався.

Автором саундтреку до фільму виступив сучасний діджитал-композитор Євген Чистяков.

Відтак, у "Місті, в якому не ходять гроші" не звучить жодної пісня "Скрябіна". Натомість за кадром можна почути голос Кузьми як розповідача.

"Файл із його голосом був записаний ще до 2013 року. У нас були плани, що Кузьма стане саундпродюсером фільму, але до зйомок фільму ми підійшли вже без нього", розповіла режисерка.

[L]Головну героїню фільму зіграла акторка-аматор Карина Мельниченко.

Окрім столиці, команда має намір презентувати кінострічку і інших містах України, зокрема в Харкові, Полтаві, Львові, Тернополі та Дрогобичі.

Після показу в кінотеатрах запланована також його телепрем'єра та закордонні презентації у Берліні, Торонто, Нью-Йорку та Мюнхені.

Робота над створенням фільму "Місто, в якому не ходять гроші" тривала близько п'яти з половиною років. Зйомки відбувались, передусім, у Києві, Полтаві та Переяславі-Хмельницькому.

Реклама:

Головне сьогодні