Львівський виш заборонив зйомки еротичного фільму у науковій бібліотеці

— 21 серпня 2018, 10:28

Сцени короткометражної еротичної трагікомедії "Порядна львівська пані" в університетській науковій бібліотеці Львівського національного університету імені Івана Франка знімати не будуть.

Зйомки заборонила адміністрація вишу, оскільки вони можуть зашкодити репутації університету, повідомляє zaxid.net.

Фото: lviv1256.com

За даними видання, з проханням про зйомки творці фільму звернулись до адміністрації ЛНУ в кінці липня.

Коли там ознайомилися зі сценарієм майбутнього фільму, то з'ясували, що він суперечить рішенню Науково-методичної ради Наукової бібліотеки ЛНУ ім. І.Франка, яка у грудні минулого року вирішила давати дозволи на зйомку фільмів лише науково-популярного характеру, а також тих, що сприятимуть промоції Львівського університету і читання загалом.

"З огляду на те, що представлений сценарій фільму "Порядна львівська пані" не відповідає рекомендаціям науково-методичної ради, а також що окремі епізоди цього фільму представляють сховища історичних документів, давні книги тощо в далекому від академічного контексті і можуть викликати небажані і шкідливі для репутації бібліотеки та університету асоціації у проханні про зйомки кінострічки адміністрація Львівського університету відмовила", – розповів речник Львівського університету Олег Вівчарик.

Зйомки трагікомедії "Порядна львівська пані" режисерки Наталії Пасеницької стартували у Львові 14 серпня.

Зйомки проходять на площі Ринок, поблизу Вірменської церкви, на вулиці Коперніка, у Львівській обласній клінічній лікарні тощо.

Всі витрати на виготовлення фільму (995 тис. грн) фінансує Держкіно.

Реклама:

Головне сьогодні