Найстрашніший день Євромайдану можна побачити у віртуальній реальності. Долучайтесь до проекту

— 18 вересня 2018, 10:49

Доленосний для України ранок 20 лютого 2014 року, коли урядові збройні сили відкрили вогонь по демонстрантам Євромайдану, реконструюють за допомогою відео 360°.

Тоді загинуло п'ятдесят людей, а через кілька днів президент Віктор Янукович втік до Росії.

Проект Aftermath VR, використовуючи фотограмметрію та CGI, надасть можливість глядачам повторити шлях протестуючих.

Проект надасть можливість глядачам повторити шлях протестуючих

Це буде літопис того дня з великим акцентом на архівні кадри. Спогади про людей, які там були, будуть записані як 360°-відеоінтерв'ю.

Проектом, який матиме колосальне історичне та технологічне значення, займається команда візуальних журналістів, дизайнерів, 3D-майстрів та розробників, які об'єдналися в 2016 році для роботи над редакторськими та комерційними проектами. Очолюють її Олексій Фурман та Сергій Полежака з New Cave Media.

"Ми відчуваємо особисте зобов'язання інформувати та виховувати людей про події 20 лютого 2014 року, як в Україні, так і на міжнародному рівні", – зазначають автори.

Минулого року вони отримали фінансування від Google для першої стадії проекту, яку презентували минулого тижня.

Бета-версія проекту безкоштовно доступна на платформі Planeta VR, віртуальний простір кінематографу.

Наразі команда виконала близько двох третин роботи як по тривимірній моделі вулиці Інституцької в центрі Києва, так і по сюжетній лінії.

Наразі команда виконала близько двох третин роботи як по тривимірній моделі вулиці Інституцької

Для подальшого втілення Aftermath VR потрібне додаткове фінансування. Для цього проект відкрив сторінку на краудфандинговій платформі Kickstarter. За 24 дні команді потрібно зібрати $10 тисяч, наразі зібрано трохи більше $3 тисяч.

Реклама:

Головне сьогодні