Авторка "Гаррі Поттера" написала нову книгу: про що вона

— 28 вересня 2018, 14:08

Джоан Роулінг під творчим псевдонімом Роберт Гелбрейт написала четвертий роман серії про Корморана Страйка "Смертельний білий" (Lethal White).

Роман описує корумпованих чиновників, які зловживають своєю владою, крайніх лівих антисемітів та проблеми взаємин, пише The Independent.

Остання книга Роулінг – "На службі зла". Він закінчився весіллям Робін Еллакоти з Метью Канліффом.

[L]Події у новому романі розгортаються через рік. Детективна агенція Корморана Страйка починає активно працювати і Робін, колишня співробітниця Страйка, повертається на роботу.

Утім, до певного періоду колеги тримаються одне від одного осторонь.

Згодом з'являється Біллі, стурбований молодий чоловік, який стверджує, що у дитинстві був свідком вбивства, а урядовий міністр шукає інформації про людей, які шантажують його.

У цьому романі можна помітити ознаки шаблону, який Роулінг використовувала, коли писала "Гаррі Поттера". Її книги були великих об'ємів – 647 сторінок (це на 150 сторінок більше, ніж в романі "На службі зла").

Такі ж об'єми має "Смертельний білий".

Центральне вбивство роману не відбувається до 281 сторінки, а до цього у книзі виблискують безліч другорядних сюжетів та деталей, які врешті зійдуться в одне ціле.

Але щоб зрозуміти це, читачу потрібно буде витратити достатньо багато часу.

Романи Гелбрейта завжди були сильними, коли Робін і Страйк взаємодіяли між собою та керувалися складними почуттями один до одного під час розслідувань.

На жаль, більшу частину роману вони не будуть разом.

Та коли Робін і Страйк об'єднаються, опитуючи членів родини жертви вбивства в заміському будинку в Оксфордширі, ходячи разом вночі темним лісом, відстежуючи підказки, вони знову стануть тими Страйком і Робіном, які подобаються читачам.

Саме тоді роман знову набуде інтриги, яку не має більшу половини книжки.

Це доводить, що саме герої, а не таємниці, роблять романи Гелбрейта вартими того, щоб їх читали.

Реклама:

Головне сьогодні