Український фільм вперше отримав премію Венеційського кінофестивалю

— 3 вересня 2018, 10:23

Вперше на Венеційському кінофестивалі вручили премію стрічці українського виробництва.

Українсько-італійську стрічку "Ізі" відзначили премією Kineo Diamond Award на 75-му Венеційському міжнародному кінофестивалі.

Про це повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

"Це дуже важлива нагорода, яка наочно демонструє конкурентність української кіноіндустрії. Український кінематограф впевнено заявляє себе не тільки на внутрішньому ринку, але і у світі.

Нагорода Венеційського кінофестивалю ще раз підтверджує, що українська культура є частиною європейської, і Україна обов`язково знайде своє місце у сім`ї західних демократій", – прокоментувала "Детектору медіа" один з продюсерів "Ізі" Юлія Чернявська.

На фото продюсерка Юлія Чернявська і режисер Андреа Маньяні

Kineo Diamond Award як спецзахід Венеційського кінофестивалю вручають 16-й рік поспіль.

До журі премії входять критики, журналісти в галузі кіно та кіновиробники.

За даними видання, 58% коштів на створення "Ізі" дала Україна: 20% – Держкіно і 38% – виробнича компанія Fresh Production.

Решту 42% грошей покривала Італія. Крім Мінкульту Італії, фільм допоміг профінансувати регіональний аудіовізуальний фонд Фріулі-Венеція-Джулія.

"Ізі" оцінили й на минулорічному кінофестивалі в Локарно, де виконавця ролі Ізі, Нікола Ночелла, відзначили як "найкращого актора" премією незалежних швейцарських кінокритиків Boccalino d'Oro.

Реклама:

Головне сьогодні