У Харкові продавців оштрафували за російські книги. Всього санкцій на 782 тисячі

— 10 жовтня 2018, 10:57

За незаконне розповсюдження російських книжок у Харкові оштрафовано чотирьох підприємців.

Такими є результати спільного рейду Держкомтелерадіо та СБУ щодо виявлення та припинення незаконної реалізації книжкової продукції, завезеної з Російської Федерації без дозвільних документів.

У Харкові продавців оштрафували за російські книги і вилучили їх

Зокрема, адміністративно-господарські штрафи розміром 37 тис. 230 грн. накладено на фізичних осіб-підприємців Журавльову І.М., Кудя О.Я., Наумову О.І. та Шевченко В.М. Книжки, які розповсюджувалися без дозвільних документів вилучено з обігу.

Всього станом на 10 жовтня уповноваженими посадовими особами Держкомтелерадіо складено 21 протокол про накладення адміністративно-господарських штрафів.

Загальна сума штрафних санкцій становить 781 830 грн. Незаконно ввезену видавничу продукцію вилучено з обігу.

Нагадаємо, що 1 січня 2017 року набув чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту", згідно з яким видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, може бути ввезена на митну територію України та розповсюджена на її території за умови наявності відповідного дозволу.

[L]Крім видавничої продукції, що ввозиться громадянами в ручній поклажі або супроводжуваному багажі загальною кількістю не більше 10 примірників.

Видавнича продукція, ввезена в Україну після 1 січня 2017 року в Україну без відповідного дозволу, вилучається з торговельної мережі.

На суб’єктів господарювання, що порушують закон, накладається адміністративно-господарський штраф у розмірі 10 мінімальних заробітних плат за кожен випадок такого розповсюдження, вчиненого вперше, та у розмірі 50 мінімальних заробітних плат за кожен наступний випадок такого розповсюдження.

Реклама:

Головне сьогодні