Страх та й годі! Чому наші традиційні новорічні фільми насправді не такі вже й добрі

— 22 грудня 2018, 10:00

До Кевіна приїжджає родина, сім’янин Кейдж пізнає сімейні цінності, а в "Реальній любові" – реально скрізь любов. Все ж чудово, правда? Це фільми, які роками "роблять" нам новорічний настрій.

The Guardian засумнівався. Стюарт Герітейдж, культурний оглядач видання, розповідає, про що насправді найвідоміші різдвяні фільми.

Реальна любов (2003)

З чого тут почати? Ліам Нейсон, який намагається пережити смерть своєї дружини, підштовхує сина порушувати кілька важливих правил безпеки у аеропорту (після падіння веж-близнюків пройшло всього два роки!) щоб того поцілувала майже незнайома дівчинка.

Прем'єр-міністр Г'ю Грант, який зловживає своїм статусом та положенням, аби продовжувати романтичні стосунки з секретаркою.


І, звичайно, Ендрю Лінкольн; спочатку розповідає дружині найкращого друга, що її кохає, а потім наказує нізащо про це не казати другові.

Чоловічі ролі у фільмі написані наче спеціально для стендап-коміків.

Один вдома (1990)

Історія про батьківське недбальство, наслідок якого – дисоціативна поведінка та бешкетування.

Так і відчуваєш, що після фінальних титрів Кевін пішов у сад мучити сусідських кошенят.

Плюс, якщо старий Марлі насправді не серійний вбивця, я з’їм свій капелюх.

Полярний експрес (2004)

Не така страшна казка сама по собі, але ви витрачаєте кілька годин споглядаючи на холодні анімаційні очі Тома Генкса, відверто незграбну зйомку та анімацію.

Це наче "Чужий", тільки (хо-хо-хо!)у поїзді. Жахливо.

Санта Клаус (1994)

Дивовижно, що фільм, де чоловік дуже болісно перетворюється на Санта Клауса, не один з ранніх жахів Девіда Кроненберга. Просто чудо!

Сім’янин (2000)

Успішний бізнесмен Ніколас Кейдж відправляється у паралельний вимір, щоб пізнати цінності сімейного життя.

Знаєте, кому тут найгірше? Тим бідним дітям, яким раптом довелося мати Ніколаса Кейджа за тата. Щасливого Різдва, дітки! Як вам подаруночок?

Вас також може зацікавити:

Реклама:

Головне сьогодні