Росія незадоволена серіалом "Чорнобиль" від HBO і випустить серіал, де причетним буде ЦРУ

— 8 червня 2019, 08:11

Серіал "Чорнобиль" від HBO спричинив глобальну дискусію щодо драматичної ядерної катастрофи 1986-го року.

5-серійна драма застрибнула на вершину рейтингу IMDb, ставши серіалом з найвищим рейтингом усіх часів. У "Чорнобиля" середня оцінка глядачів аж 9,7 з 10.

Незважаючи на неймовірне міжнародне сприйняття, є одне місце, де серіал "не дуже добре зайшов". Це Росія. Особливо він "не зайшов" у владних коридорах Кремля, йдеться у статті The Washington Post.

Кадр з серіалу "Чорнобиль" від HBO

Спогади про катастрофу особливо б’ють по его російського президента Володимира Путіна і його команди, яка намагається спроектувати "тефлонову репутацію світової держави", пише WP.

Колумніст Ілля Шепелін писав для Moscow Times, що ряд прокремлівський медіафігур використовували свої колонки чи державні телепрограми для знецінення довіри до того, що зняв HBO чи скаржились на те, як там показали російських лідерів.

За даними Hollywood Reporter, російська компанія уже у фазі постпродакшину свого серіалу про Чорнобиль. Там ключову роль у катастрофі відіграватимуть США.

Російським серіалом займається НТВ, яким володіє Газпром, відомий прокремлівським ухилом. Міністерство культури РФ виділило на виробництво серіалу 30 мільйонів рублів ($460,000) ще у 2014 році. Показово, що роботу над серіалом "Чорнобиль" HBO почало у 2013 році.

"Одне теорія твердить, що американці просочилися в Чорнобильську АЕС. Багато істориків не відкидають цього. У день вибуху агент ворожих спецслужб був на станції", - сказав the Times режисер Олексій Мурадов.

Телеканал почав зйомки серіалу у 2018 році, йдеться на офіційному сайті НТВ. За описом серіалу, дія розвертається з квітня по грудень 1986 року.

Кадр з серіалу, оприлюднений НТВ

Українському відділенню КДБ СРСР стає відомо, що іноземці спецслужби "проявляють інтерес" до Чорнобильської АЕС. Аби встановити розташування досвідченого працівника ЦРУ Альберта Ленца в Прип'яті, якого підозрюють в шпіонажі, у місто прибуває підполковник воєнної контррозвідки Андрій Ніколаєв.

І саме КДБіст має зупинити працівника ЦРУ і не дати йому зробити диверсію на ЧАЕС.

Washington Post прямо пише про те, що сюжет РФ суперечить дійсності. Експерти з ООН та Nuclear Energy Institute визначили, що вибух був результатом несправної конструкції реактора та людської помилки. З цією оцінкою погодилась влада СРСР у своєму власному звіті щодо вибуху ще у 1986 році, пише Los Angeles Times.

Колумніст Шепелін зазначає, що в Росії на серіал нарікають не стільки через факти, скільки через зачеплену національну гордість.

"Факт, що американський, не російський, телеканал, розповідає про наших власних героїв як про джерело сорому, не можуть пережити прокремлівські медіа. І це справжня причина, чому вони знаходять недоліки серіалу "Чорнобиль" від HBO", - пише він.

☢️ Що ви знаєте про радіацію та Чорнобиль? Перевірте себе. ТЕСТ

☢️ Туристом у Чорнобиль. 5 найцікавіших екскурсій в "зону"

☢️ Природа розгорнула наступ. Еколог і письменник про унікальність Чорнобильської зони

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу або Telegram про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні