Тест

Від устриць до спаржі: українські делікатеси, які варто спробувати

У всіх нас є певні усталені уявлення про те, якою є українська кухня. Здається, що все і так зрозуміло і досліджувати нема чого.

Добре, є вареники та сало. Є борщ – альфа та омега, джерело безкінечних спорів про те, чи мають в ньому бути квашені буряки, як і коли в борщ додавати картоплю та чи не зруйнують томати канонічного смаку.

Є безліч страв з борошна, а десь в чертогах пам’яті український Шерлок міг би знайти ще бабу-шарпанину або квашу.

Ніби й все.

І якось важно поставить в один рядок "українську кухню" та устриці, і вже зовсім складно повірити в те, що на Закарпатті є плантації ківі, а Україна є одним з лідерів з експорту делікатесних виноградних равликів.

Разом з Сім’єю ресторанів Дмитра Борисова ми склали список з 10 делікатесних українських продуктів, про які варто знати: