Чому проблеми потрібно відсвяткувати? Пояснить TEDx

— 6 серпня 2019, 11:03

Стівена Спілберга двічі не прийняли в Університет кіномистецтв.

Вчителі Томаса Едісона казали, що він занадто тупий.

Майкла Джордана вигнали зі шкільної баскетбольної команди.

А Уінстон Черчілль любив повторювати, що успіх – це вміння рухатися від невдачі до невдачі, не втрачаючи ентузіазму.

Celebrate troubles – тема конференції TEDxYouth@Kyiv. Це про непередбачувані, несправедливі та майже безвихідні ситуації, в які ми потрапляємо. Ми їх, можливо, ненавидимо та намагаємось уникати, але саме вони штовхають нас розширювати межі власних можливостей.

Чого чекати на конференції?

Ідей, які мотивують відкинути страх та почати діяти.

Людей, в яких горять очі:

Катерина Михалко – співзасновниця компанії "nuka". Створює вічну канцелярію, блокноти та олівці, які ніколи не зіпсуються й запускає їх в стратосферу.

Кинула школу, аби займатися власним стартапом, який створила у 16 років разом із друзями. Ідею молодої спікерки оцінюють в 1 мільйон доларів.

Катя разом із друзями вже має успішний вихід на кікстартер, саме тому, сьогодні, вони готуються до виходу на міжнародний ринок.

Максим Головко – архітектор та співзасновник "Агентів змін". За 5 років роботи втілив понад 20 міських проектів, серед яких схема метро, реконструкція першого поверху Київради, пішохідна навігація та дослідження Подолу.

Керує проектами, які розвивають міський простір, роблять його зрозумілим, комфортним та цікавим. Працює над створенням Набережної на Подолі та реконструкцією Валів.

YUKO – український гурт, що поєднує у своїй творчості фольклор та електронну музику, в жанрі фольктроніка. Учасники нацвідбору до Євробачення.

Другий студійний альбом "DURA?" виконавці присвятили жертвам домашнього насильства. Учасники формації проектують протистояння героїні і соціуму, а саме історію дівчини, яку б’є чоловік-алкоголік, а також розмову про патріархат і домашнє насильство, тим самим підіймаючи гострі соціальні проблеми сучасності.

Торі Польська — художниця-мультиплікаторка. Працювала з українськими й зарубіжними анімаційними студіями, ділиться знаннями зі студентами в школі Projector.

Розповідання візуальних історій за допомогою дизайну – суть творчого життя мультиплікаторки. Саме можливість створювати щось ідейно значуще і візуально прекрасне дає мисткині можливість пізнавати себе, світ і своє місце в ньому.

Тетяна Євлоєва – авторка екологічної ініціативи Життя без Сміття – Life Without Trash. Тетяна закликає боротися зі сміттям через організацію свого побуту таким чином, щоб передусім відходів не утворювати.

Вона власним прикладом доводить, що 1 літрова банка сміття за 2 роки цілком досяжна ціль, навіть коли проживаєш у сучасному українському мегаполісі.

Тетяна переконана, що п’ять простих кроків до життя у стилі "Нуль відходів", або Zero Waste (спершу відмова від зайвого, і лише в останню чергу – утилізація того, без чого неможливо обійтися) допоможуть кожному суттєво скоротити свій негативний вплив на довкілля, а також – зберегти власний час, кошти, та зусилля.

І для того, щоб розпочати, не потрібно нічого надзвичайного – лише трохи небайдужості та творчого мислення.

TEDxYouth@Kyiv це незалежна подія в дусі і за ліцензією TED, одноденна неприбуткова конференція, організована молоддю і для молоді. Для цього ми кличемо на сцену підприємців, мандрівників, змінотворців, інноваторів та інших спікерів, чиї ідеї варті поширення!

"Українська правда. Життя" – партнер TEDx@Kyiv.



ТED
міжнародна конференція для поширення ідей, здатних змінювати світ. Уперше відбулася в 1984 р. в Каліфорнії, з 2009 локальні конференції (TEDx) проходять у багатьох містах планети від Сан-Франциско до Токіо.

Подія відома у всьому світі. На ТED виступають винахідники, нобелівські лауреати, письменники, науковці, актори, музиканти, художники. Виступи є науково-популярними, тривають до 18 хвилин.

Реклама:

Головне сьогодні